La secretària general adjunta d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha confirmat que no serà a cap de les candidatures que es presentaran al congrés del partit el pròxim 30 de novembre per presidir la formació. En una entrevista al 3/24, Vilalta ha afirmat que "hi ha d'haver renovació". La secretària adjunta mantindrà els seus càrrecs orgànic i institucional —és diputada al Parlament— fins al Congrés i després "es posarà a disposició del partit". Vilalta ha confirmat que continuarà sent militant perquè considera ERC "la principal eina de servei a la ciutadania", ja que, aglutina la "defensa dels drets socials i dels nacionals". Sobre els cartells difamatoris sobre els germans Maragall ha tornat a demanar disculpes. 

Fi de cicle

Després de confirmar que no es presentarà amb cap candidatura, ha instat a les llistes que es presentin a parlar "del que" perquè la resta de debat "empetiteix". En aquest sentit, ha aclarit que veu "mentides" i "guerra bruta" a l'interior del partit per desgastar companys de la formació, segons Vilalta uns "extrems que no haurien de tenir cabuda a ERC". “No acuso ningú, a la vista està qui parla de projectes propositius i qui redueix el debat a una qüestió nominal o a fer males pràctiques”, ha apuntat Vilalta, que ha reiterat que es va consensuar convocar un Congrés Nacional perquè “s’ha acabat un cicle”, el que Oriol Junqueras i Marta Rovira han liderat durant els últims 13 anys. Per això ha opinat que “els que hem estat en primeríssima línia hem de deixar pas”.

Vilalta no ha amagat el desgast que ella mateixa ha patit en els 6 anys que ha ocupat la direcció del partit. “Han estat anys molt intensos. Hi ha hagut molta repressió i això impacta molt en les persones i en les organitzacions”. Però alhora ha afirmat que està “molt honorada i agraïda” per haver pogut exercir aquestes responsabilitats. En relació amb l'afer de l'estructura B del partit, Vilalta ha explicat que es continua a l’espera de la decisió de la Comissió de Garanties per depurar responsabilitats, i ha tornat a demanar disculpes a la família Maragall i als malalts d’alzheimer i les seves famílies pels cartells despectius que van resultar ser un atac de falsa bandera.

Preguntada sobre si ERC ha de disculpar-se amb Junts, que se sent víctima d'alguna de les campanyes de la batejada com 'estructura B d'ERC, Vilalta ha instat al secretari general de Junts, Jordi Turull, a "seure per veure si evitem el linxament a través de les xarxes socials, perquè això ho hem patit tots". Amb tot, ha reconegut que ERC ara està “tacada” i ha subratllat que el partit ha de treballar per “recuperar la confiança”. Sí ha puntualitzat que “la diferència” d’ERC amb la resta de formacions és que “dona la cara, admet els errors i intenta esmenar-los”.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!