El candidat del PP per Barcelona al Congrés, Nacho Martín Blanco, ha assegurat que el seu partit no posarà "línies vermelles a ningú" després de les eleccions generals del 23-J i que pactaran buscant l'interès general. Ho ha dit aquest diumenge en unes declaracions als periodistes a la Plaça de Dolors Clua de Gavà (Barcelona), al costat de la presidenta del partit al municipi, Mónica Parés, i el candidat del PP al Senat, Josep Tutusaus.

El mapa de l'Espanya del PP: de l'era Rajoy a l'assalt de Feijóo a la Moncloa

Candidats a les eleccions generals 2023: tota la llista

Per ell, les línies vermelles són poc democràtiques i els cordons sanitaris no són formes de fer política: "Nosaltres hem demostrat que fem política d'acord amb la nostra visió, amb els nostres ideals, amb fermesa, contundència, però sense fer exclusions d'entrada". I ha defensat l'acció i els pactes del PP després de les municipals: "Continuarem amb aquesta política, no tenim complexos de cap tipus".

"És curiós que aquells que estan pactant amb absoluta normalitat amb partits sediciosos en diferents administracions públiques o, fins i tot, amb un partit que, al final, és el braç polític d'una banda terrorista com és Bildu, després, imposen a la resta amb qui podem pactar o amb qui no podem pactar", ha retret.

Petició a Pedro Sánchez

Martín Blanco ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, tenir "altura de mires com ha tingut Daniel Sirera a l'Ajuntament de Barcelona" amb la investidura de Jaume Collboni, una decisió que segons ell vetllava pel benestar de la ciutadania. Preguntat per si planteja presentar una moció de censura al Govern de Pere Aragonès al costat del PSC, ha respost que és precipitat, tot i que ha acusat Aragonès d'estar allunyat "de la realitat" dels ciutadans de Catalunya i de tenir un Executiu feble.

Precisament aquest divendres, el president del govern espanyol es dirigia al PP i els hi retreia els pactes que ha subscrit amb Vox per governar en comunitats com el País Valencià, les Balears o Extremadura. "És una retallada obscena de drets a canvi de vots, [...] i mereix el rebuig més rotund per la meva part", va apuntar des de Brussel·les, durant la roda de premsa posterior a la reunió de líders i caps d'estat de la Unió Europea. En la compareixença, el dirigent socialista va mencionar la polèmica vinculada a la retirada de la bandera LGTBI de l'Ajuntament de València i va assegurar que es produirà "un retrocés" en tots aquells territoris on governi una coalició formada per la dreta.