Artur Mas ha acusat el jutge Joaquín Aguirre de "fabricar una causa ex novo per evitar els efectes de l'amnistia", que aquest divendres ha obert una nova peça per investigar-lo a ell i Carles Puigdemont pels delictes de malversació i traïció en la suposada trama russa. En un breu comunicat, el president ha lamentat que se n'ha "assabentat pels mitjans de comunicació". "Un cop llegit el text, no puc donar crèdit al retorciment argumental i a la febril imaginació que s'utilitzen per obrir aquesta nova investigació", ha dit.

Carles Porta, nova víctima del jutge Aguirre?

En aquesta línia, Mas ha considerat que "sembla que es fabrica una causa ex novo per evitar els efectes de la llei d'amnistia, sense més base ni fonament que la pura fabulació". "Com sempre he fet, col·laboraré amb la justícia, tot i que actuacions com aquesta desacrediten el sistema judicial i minen greument la seva credibilitat, que després del que hem vist aquests darrers anys es troba ja sota mínims alarmats", ha conclòs.

La decisió del jutge Aguirre contra Mas i Puigdemont

El president s'ha expressat en termes similars als de Gonzalo Boye, que ha assegurat que Aguirre "no està capacitat per ser jutge" i ha alertat que "els psicotròpics poden ser perillosos i porten a deliris". "L'autèntica malversació és aquesta", ha dit l'advocat de Puigdemont, que ha defensat que donar suport a una interlocutòria com aquesta suposa "tirar a la paperera el poc prestigi que li va quedant a la judicatura" per aquesta mena d'actuacions. D'altra banda, ha avisat que té "els noms i cognoms" de persones que assessoren el jutge i que els citaran a declarar quan arribi el moment. També ha lamentat no haver rebut cap notificació del moviment i ha criticat "el vell costum de les dictadures de notificar-ho tot a través de la premsa".

La decisió d'investigar Mas i Puigdemont pels delictes de malversació i traïció té l'objectiu d'intentar esquivar la llei d'amnistia, així com l'ordre de l'Audiència de Barcelona per aturar tota investigació. En la resolució d'aquest divendres, Aguirre imputa tretze persones, entre les quals hi ha el mateix Boye i Josep Lluís Alay. Cal recordar que el delicte de traïció està exclòs de l'amnistia si es demostra un real atac estranger contra l'estat espanyol. Això sí, no hi ha cap fet delictiu ni concret ni nou, només viatges i despeses per a la promoció de Catalunya a l'exterior. Ara, la Fiscalia Anticorrupció i les defenses dels investigats tenen 3 dies per contestar i presentar recurs contra aquesta nova investigació. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!