Más Madrid ha reconegut aquest dilluns haver tingut coneixement dels “problemes personals d’altres índoles” d’Íñigo Errejón, però no pas de l'historial de presumptes agressions sexuals de l'exmembre del partit. L'única denúncia de la qual admeten haver tingut constància és la del juny del 2023, en què una dona va acusar-lo d'haver-li tocat el cul en un concert de Castelló. Ara, Más Madrid reconeix que —contràriament als valors que defensa la formació a través del lema 'yo sí te creo'— va empassar-se la versió del presumpte agressor sexual i no pas la de la víctima, que va denunciar-ho a Twitter. Asseguren que, senzillament, van cometre “l’error” de creure’s el relat d’Errejón i també de Loreto Arenillas, excap de gabinet de l’acusat; ja fulminada de tots els seus càrrecs. “Van minimitzar l’agressió” amb “ambigüitats” i “va ser un error donar per bona aquella versió”, ha reconegut en roda de premsa Rita Maestre, exparella d’Errejón i líder de l'oposició a l'Ajuntament de la capital espanyola. Precisament aquest dilluns, el jutge ha fet el primer pas per investigar Errejón per la denúncia d'Elisa Mouliaá, i ha preguntat al Congrés si ja ha deixat l'acta com a diputat.

Aquest dilluns, en roda de premsa, la ministra de Sanitat i portaveu de Más Madrid, Mónica García, ha assenyalat que quan van conèixer la denúncia a través de les xarxes socials, el partit només va traslladar a Errejón i a la seva cap de gabinet que el partit es posava a disposició de la víctima per aplicar els seus protocols. "No vam poder o no vam saber fer res més, fet que en vista del que coneixem aquests dies va ser un error, i que considerem insuficient", ha afirmat. Segons el seu relat, ara la formació està "devastada i en xoc" per les informacions "repulsives" que arriben sobre l'exportaveu de Sumar al Congrés dels Diputats. 

"Problemes personals"

Mónica García, per altra banda, ha explicat que al partit es coneixien els "problemes personals d'una altra índole" que patia Errejón. "El vam intentar ajudar unes quantes persones en diverses ocasions, i sempre vam pensar que la seva situació personal podia millorar, però mai cap militant, càrrec o treballador coneixia les terribles acusacions d'agressió, maltractament i violència sexual que estem coneixent aquests dies", ha asseverat en roda de premsa.

Podemos assegura que va informar Yolanda Díaz sobre l'agressió del 2023

Per a dinamitar encara més l'espai situat a l'esquerra del PSOE, el portaveu de Podemos, Pablo Fernández, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit va informar Yolanda Díaz sobre la denúncia que va circular per Twitter el juny del 2023. “Nosaltres vam tenir coneixement d’aquell enfilall de Twitter, com tots els polítics i tots els periodistes, perquè la piulada va tenir més de tres milions de visualitzacions; el que vam fer va ser comunicar-ho a la persona que podia fer alguna cosa al respecte, que era Yolanda Díaz com a líder de Sumar i amb facultats per configurar les llistes electorals per a les eleccions generals del 23-J”, ha manifestat en una roda de premsa. El relat difós aquest dilluns per Podemos, doncs, contradiu de ple el que defensa Sumar. Aquest dissabte, ja en fred i amb prou temps per haver construït un relat sòlid, el partit de Yolanda Díaz va assegurar no haver sabut mai res del cas Errejón. 

Amb els micròfons apagats, la cúpula de Sumar admet que tenien coneixement sobre com li agradava a Errejón el món de la nit madrilenya, i que sabien perfectament que tenia addicció a substàncies estupefaents, així com al sexe. En privat, fonts de la capitania del partit asseguren que no van tenir mai constància que Errejón traspassés cap línia vermella amb cap dona. Asseveren que la investigació interna per una agressió sexual l'estiu del 2023 es produïa dins de Más Madrid, i que a Sumar no en tenien cap constància.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!