Más Madrid ha destituït la diputada acusada d'encobrir una presumpta agressió sexual d'Íñigo Errejón, Loreto Arenillas, excap de gabinet del polític madrileny. En un comunicat d'aquest divendres vespre, la formació ha assegurat que li han exigit que deixi l'escó a l'Assemblea de Madrid i que, "davant la seva negativa", l'han fet cessar de totes les seves responsabilitats i càrrecs en el partit. Minuts després de conèixer-se la decisió, Arenillas ha anunciat que deixava l'acta, entre retrets.

Segons Más Madrid, Arenillas va tenir coneixements d'uns fets relacionats amb Errejón en un concert a Castelló, fa cosa d'un any. Concretament, una dona el va acusar de tocar-li el cul. "A títol personal, ella va iniciar un procés de mediació amb les dones afectades, tractant d'aclarir el succeït. Aquest procés va ser insatisfactori per a elles i poc després l'acusació d'agressió es va fer pública a xarxes socials, sense que en cap moment informés el partit de les acusacions o d'aquest procés", ha relatat la formació. 

Un cop es va conèixer l'acusació mitjançant un fil de Twitter, el partit es va posar en contacte amb la diputada i li va demanar que posés a disposició de les víctimes els mecanismes de denúncia amb les que compten, sense rebre resposta —sempre, segons la versió de Más Madrid—. "Vam donar per tancat el cas. Avui som conscients que va ser una actuació completament insuficient i assumim la responsabilitat de les conseqüències que aquesta actuació hagi pogut tenir", han afegit.

Així doncs, la formació ha considerat que "les explicacions que va donar (Arenillas) aleshores no es corresponen amb la realitat que hem conegut durant els últims dies i hores". "Davant d'aquesta circumstància, hem exigit la dimissió de la diputada. Davant la seva negativa, anunciem el cessament de totes les seves responsabilitats i càrrecs en el partit", han conclòs.

Loreto Arenillas respon a Más Madrid

Arenillas ha respost al comunicat de Más Madrid i ha anunciat que deixa la seva acta de diputada, però amb crítiques. "Des que es van conèixer les acusacions per assetjament sexual contra Íñigo Errejón, he estat objecte d'una immensa campanya de mentides i la direcció del meu grup parlamentari no m'ha permès ni la més mínima ocasió d'explicar-me", ha retret, abans d'assegurar que mai ha encobert cap acte d'assetjament ni violència masclista.

La diputada ha explicat que ella no era la cap de gabinet d'Errejón el juny del 2023, de la mateixa manera que sí que va posar "en coneixement de l'aleshores secretària d'organització i la responsable de feminismes un acte protagonitzat pel diputat Íñigo Errejón". "Informació que van considerar no elevar als òrgans del partit", ha precisat. Finalment, ha considerat que és el "cap de turc per amagar errors que, sense dubte, s'han comès en l'organització". "És la pitjor forma de lluitar contra el masclisme. He estat víctima de violència masclista com tantes dones. Mai vaig pensar que podria perdre la presumpció d'innocència en el meu mateix partit. He decidit abandonar la meva acta de diputada, abandonar el partit, i seguir lluitant contra els abusos, inclosos aquest del qual estic sent objecte", ha conclòs.

🟪 Davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120 i ho pot fer tothom. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en diversos idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!