El líder de Trias per Barcelona, Xavier Trias, i l'expresident del Barça Sandro Rosell han participat en un nou episodi del vídeopòdcast del president Artur Mas que s'emet a YouTube. Tots tres tenen un denominador comú: són víctimes de l'Operació Catalunya i de les clavegueres de l'Estat. De fet, ha estat l'eix en el qual s'ha mogut la conversa entre els tres líders, que van coincidir en el mateix temps, però de formes diferents i liderant les tres institucions catalanes que més influència exerceixen internacionalment. Mas, sent president de la Generalitat; Trias, sent l'alcalde de Barcelona; i Rosell, sent el president del Barça. Per això, tots tres coincideixen en un fet: l'Estat tenia l'objectiu de decapitar els lideratges de les principals potes del país i, en aquest context, s'han instat a "rebel·lar-se" pel que han anomenat com a "conxorxa". "No pararem", subratllaven.
No pararan, però fent-ho de diverses formes. Xavier Trias, guanyant les eleccions municipals de Barcelona, tal com va fer en els passats comicis, malgrat el pacte entre Colau, Sirera i Collboni per investir el líder socialista com a batlle barceloní. "La senyora Colau va rebre els vots del senyor Valls per no tenir un alcalde independentista, igual que el senyor Collboni s’alia amb el PP per explicar que ells han aturat els independentistes", ha dit l'exalcalde de Barcelona. Per la seva banda, Sandro Rosell tampoc pararà, però ho farà d'una altra forma: perseguint judicialment i descobrir qui hi havia darrere de la seva detenció. De fet, també va estar a punt de presentar-se per a les darreres eleccions municipals, però el mateix Trias i la seva mare ho van impedir.
Sandro Rosell exposa els tres motius de la seva detenció
El mateix Rosell ha reflexionat sobre la seva detenció i el seu empresonament preventiu durant més de dos anys i que va acabar amb una absolució en el seu judici. Els motius? Segons Rosell en són tres: va permetre que la Via Catalana traspassés el Camp Nou el 2013; va permetre el concert de la llibertat al Camp Nou; i la tercera, va ser posar les quatre barres de la Senyera a la segona equipació del Barça per primer cop a la història del club. "Va ser la samarreta més venuda de la història del club com a segona equipació. Tot això amb l'auge del Procés"; subratlla Rosell, qui ha defensat que el Barça sempre ha d'estar alineat amb el catalanisme moderat. "Els Estatuts del club diuen que som un club català", recorda l'expresident del Barça.
Xavier Trias i la persecució de CIU
En el videopòdcast, Xavier Trias també posa un element sobre la taula. La "persecució" a Convergència i Unió. El guanyador a les eleccions municipals de Barcelona del passat 28 de maig exposa que l'Operació Catalunya va començar amb "uns polítics corruptes que volien destruir el tipus de nacionalisme que representava Convergència i Unió". "És un tipus de nacionalisme moderat i ens acusaven d'haver canviat, i per això, intenten destruir-nos", opina Trias, qui assegura que els estaments de l'Estat ho han aconseguit, ja que CIU ja no existeix. Tot i això, recorda l'existència de Junts per Catalunya i afirma que és fruit "d'un conjunt de gent que decideix continuar". "Junts té una força diferent. Ha estat un procés molt complicat en el qual s'han perdut moltes plomes. Ens han intentat vendre un lideratge com si estiguéssim bojos", diu Xavier Trias, qui considera que l'Estat encara no ha perdonat els alcaldes que van creuar la plaça Sant Jaume de l'Ajuntament al Palau de la Generalitat per donar suport al 9-N.
Tant Trias, com Rosell i Mas han denunciat la figura de l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va ser un dels cervells d'aquesta operació, tal com s'ha revelat en diversos àudios. "El drama és que tota aquesta gent segueix funcionant. La meva jutgessa (Carmen Lamela) l’han promocionat al Suprem. Els fiscals segueixen treballant, així com els comissaris. Com a ciutadà, tenim un gran problema. Al final de tot m’he trobat jutges justos", opina Sandro Rosell, que segueix denunciant la seva detenció i com, assegura, la policia va "inventar-se proves" col·locant diners a casa seva. "Tot això té un cost en l'erari públic. I després ens apugen els impostos", denuncia l'expresident del Barça.
L'anècdota de Trias amb Feijóo
Una de les anècdotes de la trobada l'ha explicada Xavier Trias mentre carregava contra Jorge Fernández Díaz. Té a veure amb Feijóo, i és que l'aleshores líder gallec li assegurava a l'aleshores alcalde de Barcelona que Rajoy li tenia "molt d'afecte". "I mentrestant tenia a Jorge Fernández Díaz... Quan aquesta gent com el Villarejo segueix anant pel carrer em segueix posant molt nerviós", diu Trias, qui creu que l'Operació Catalunya recau més en la cúpula de l'aleshores Ministeri de l'Interior que no pas en el Partit Popular.