El vicepresident i portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, ha clausurat la presentació de l'última campanya de l'entitat a Montjuïc amb un discurs reivindicatiu acusant l'Estat espanyol d'haver "vulnerat els drets fonamentals" a Catalunya. Amb el lema 'Jo Acuso', Mauri ha recordat que va ser l'Estat qui va empresonar el seu amic i president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i que la societat catalana mai abandonarà la desobediència civil pacífica. 

De cara al judici, Mauri ha assegurat que la societat civil ha de ser la veu dels presos i exiliats als carrer de Catalunya, Espanya i tot Europa per denunciar, precisament, la vulneració dels drets que ha exercit Espanya sobre l'independentisme. Per altra part, el vicepresident d'Òmnium, també ha assegurat que els presos polítics seran els representants de tot un poble "davant d'un tribunal il·legítim".

Mauri no s'ha quedat aquí, i ha assegurat que l'independentisme és un moviment dissident d'un Estat que "persegueix arbitràriament" les persones i prohibeix lleis com la que va aprovar el Parlament sobre la pobresa energètica. Un cop dit això, mauri ha reblat que el sobiranisme té la responsabilitat de marxar d'Espanya.

Durant l'acte, l'entitat sobiranista també ha presentat l'espot de la campanya on hi ha participat polítics, actors, activistes i membres de la societat on es marquen les línies centrals de la campanya.  

Entre els participants a l'espot, hi trobem el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, la parella de Jordi cuixart, Txell Bonet, polítics com Míriam Nogueras, Joan Josep Nuet o Marta Vilalta, actors com Pep Cruz, Roger Coma o silvia Bel, o peridistes com Toni Soler i Natza Ferrer, entre d'altres.

Desmuntar les mentides

Marina Roig, l'advocada de Jordi Cuixart, també ha participat a l'acte per explicar l'estratègia de defensa que seguiran durant el judici a Madrid. Roig ha reiterat que el judici vulnera llibertats i drets fonamentals com els de reunió, manifestació, vot i expressió, assegurant que ho denunciaran els cops que faci falta.