El de Màxim Huerta va ser l'últim nom de tots els que integraven el govern de Pedro Sánchez que es va conèixer. Ha estat el ministre més polèmic —tan bon punt es va saber el seu nom com a responsable de Cultura van començar a perseguir-lo les piulades insultants que ha publicat els darrers anys—. I, sobretot, ha resultat el més breu. No només del govern Sánchez, sinó dels governs de la Democràcia.
El ministre de Cultura va prendre possessió davant del Rei amb la resta de membres del gabinet del PSOE dijous passat al palau de la Zarzuela. Per tant, amb prou feines ha estat al càrrec durant set dies.
Precisament amb el darrer gabinet de Mariano Rajoy havia marxat de l’executiu espanyol un dels ministres més breus de la història de la democràcia, Román Escolano, que, després de substituir Luis de Guindos a Economia, només va ocupar 85 dies el càrrec.
Aquesta brevetat va provocar investigacions periodístiques i capbussades a les hemeroteques de diferents mitjans que van concloure que, entre els governs de la democràcia constituïts en circumstàncies normals, és a dir, que no eren mandats en funcions o en substitució puntual d'altres ministres, només havia superat a Escolano en brevetat José Luis García Ferrero, ministre d’Agricultura amb Leopoldo Calvo-Sotelo, que va ocupar 82 dies el ministeri, la major part dels quals en funcions.
No es pot negar, no obstant, que malgrat la brevetat, el mandat de Huerta ha estat tremendament intens. Les seves intervencions televisives i, sobretot, les seves piulades han generat una sorollosa i constant polèmica que l'ha acompanyat des del mateix moment en què es va anunciar el seu nom. Piulades contra l'independentisme, piulades masclistes, piulades racistes... Fins i tot contra l'esport, curiosament una de les carpetes que inclou el ministeri per al qual va ser nomenat.
Umberto Eco: "odio a los deportistas". Yo, el deporte. Que manera de sobrevalorar lo físico! Ozu
— màximhuerta (@maximhuerta) 26 d’abril de 2010
Els darrers dies les piulades d'entusiasme esportiu han inundat el seu Twitter. Ha resultat, però, un esforç inútil, atès que finalment el que ha provocat la seva caiguda ha estat el frau a Hisenda en els exercicis 2006, 2007 i 2008, quan era el segon d'Ana Rosa Quintana a El programa d'Ana Rosa de Telecinco. Tan bon punt El Confidencial ha revelat aquest matí la notícia, la polèmica ha resultat massa gran.