El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha carregat aquest dissabte contra la utilització del terme 'Països Catalans' —concepte pancatalanista que fa referència als territoris de parla catalana— en una pancarta penjada a la Vila de Gràcia de Barcelona, que just ara celebra les seves festes. La pancarta, signada per l'organització independentista juvenil Arran, dona la benvinguda al barri i diu "Això no és Espanya. Som Països Catalans". Mazón ha exigit la retirada d'aquest "insult supremacista" i ha afirmat que els Països Catalans "ni existeixen ni existiran". 

El president autonòmic del PP ha seguit el seu esclat crític via missatge a la xarxa social 'X' (Twitter) argumentant que si no es respecta l'Estatut del País Valencià, en referència a la utilització del terme contra el qual carrega, ells no respectaran el de Catalunya. "Així de senzill. En la Comunitat no ens agenollem", ha deixat anar Mazón en la seva piulada, acompanyada d'una imatge de la pancarta en qüestió. D'altra banda, la diputada del PP valencià Elena Bastidas ha secundat Mazón i ha agregat: "Defensem la nostra identitat. Som valencians, mai catalans". 

Allau de respostes amb crítiques i bromes

El missatge de Carlos Mazón ha portat cua i, pel camí de viralitzar-se, acumula ja nombroses respostes d'afins i contraris. Des d'Arran, els qui han penjat el cartell, no han trigat a dir la seva i deixar un dard irònic: "Bona sort amb l’exigència a les autoritats catalanes! I si ho fas en valencià, molt millor. Que així ens entenem tots, que per alguna cosa compartim una llengua", han respost en una piulada. La branca de la CUP a Barcelona ha respost el president valencià amb uns versos del poeta Joan Brossa de 1975: "Mentre el meu amor vigila les cantonades, pinto amb un esprai vermell en una paret: Visquen els Països Catalans!", acompanyant-los amb una imatge de diverses estelades.

El president de la Joventut Nacionalista de Catalunya, vinculada a Junts, Narcís Junquera, ha deixat també un punyent i irònic missatge pel mandatari 'popular': "Això ho has de dir en castellà, perquè si ho escrius en valencià no té sentit". Per la seva part, l'historiador i director de l'oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha lamentat que "fins on arriba la demència d'aquesta gent". L'exdiputat de la CUP al Parlament Pau Juvillà ha respost senzillament amb un mapa de la divisió comarcal dels Països Catalans. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!