Els sis membres de la Junta Electoral Central que van votar en contra d'inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, argumenten la seva posició en considerar que l'òrgan electoral no té competències en aquest àmbit. Així figura al seu vot particular, fet públic aquest dimarts, després que la JEC aprovés dissabte inhabilitar el president per set vots contra sis.

Aquests membres defensen que s'hauria hagut de rebutjar el recurs presentat pel PP, Cs i Vox i declarar-se incompetents "sense entrar a examinar" la qüestió. "Cap dels títols competencials continguts en la LOREG és hàbil perquè l'Administració electoral (primer la JEP, després la JEC) entri al fons de les qüestions plantejades pels citats sol·licitants", apunten.

Argumenten que les competències per aplicar les conseqüències de la sentència del TSJC contra Torra són del Parlament de Catalunya, i no de la JEC, que pot decidir sobre qüestions "alienes al procés electoral". "No correspon a aquesta Junta procedir a l'enjudiciament de situacions d'incompatibilitat dels parlamentaris, ja que correspon a l'àmbit de competències de les corresponents cambres legislatives", concreten.

Els juristes que signen el vot particular són ​Antonio V. Sempere Navarro, María Luz García Paredes, José Luis Seoane Spiegelberg, Inés Olaizola Nogales, Consuelo Ramón Chornet i Juan Montabes Pereira.