Microsoft Copilot, el xatbot d'intel·ligència artificial de Microsoft, ha incorporat el català entre les seves opcions. Ho ha anunciat l'Aliança per la presència digital del català, una plataforma que vetlla per garantir la presència de la llengua catalana en l'entorn digital. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és el de monitorar, diagnosticar, proposar i representar els drets lingüístics de la societat civil catalanoparlant, trobant la manera de lluitar per revertir l'actual pèrdua de rellevància en els resultats de cerca web en català. Copilot també ha incorporat el gal·lès.

Microsoft Copilot va començar anomenant-se Bing Chat, però finalment Microsoft va decidir canviar-li el nom, i ara es diu simplement Copilot. Es tracta d'una IA desenvolupada juntament amb OpenAI, els desenvolupadors de ChatGPT i ChatGPT Plus. "Ens complau anunciar que Copilot per a Microsoft 365 està implementant ara el suport per als usuaris que treballen en idiomes gal·lès i català, augmentant el nombre total d'idiomes i variants d'idiomes admesos fins a 30", indiquen des de Microsoft. 

Una funció que s'anirà perfeccionant a poc a poc

D'altra banda, adverteixen que "en aquest moment, el suport per a aquests idiomes a Excel i OneNote es retarda, amb una resolució prevista d'aquí a unes setmanes. Tingueu en compte també que Copilot per a Microsoft 365 encara no entén totes les expressions col·loquials o convencions lingüístiques d'aquests idiomes. Estem perfeccionant contínuament les capacitats lingüístiques de Copilot i animem els usuaris a proporcionar-nos comentaris útils", conclouen.

Copilot és un sistema d'intel·ligència artificial creat per Microsoft. És el que s'anomena un sistema conversacional, el que vol dir que la manera de controlar-lo i d'interactuar amb aquesta IA és a través d'un xat. Així doncs, la manera d'interactuar amb aquesta intel·ligència artificial és mitjançant un fragment de text, una ordre o una pregunta. Per tant, li pots fer una pregunta com que et digui determinada informació, i te la dirà. Copilot funciona utilitzant el model de llenguatge d'intel·ligència artificial GPT, el mateix que utilitza ChatGPT. De fet, la seva principal característica és que utilitza GPT-4, la mateixa versió que fa servir ChatGPT Plus, per la qual cosa és considerat una de les millors alternatives per utilitzar GPT-4 gratis

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!