El president de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB), Raymond Forado, ha demanat que els líders polítics tant de Catalunya com del conjunt d'Espanya "siguin els primers a fer un pas endavant" per "demanar la llibertat dels ostatges" israelians segrestats per Hamàs. En un acte de suport a Israel i a les víctimes de l'atac aquesta tarda a la Gran Sinagoga Maimònides de Barcelona, Forado ha emplaçat el rei espanyol, Felip VI, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el batlle de Barcelona, Jaume Collboni, a liderar aquesta acció.
🔴 Guerra entre Israel i Hamàs a Gaza, DIRECTE | Última hora del conflicte amb Palestina
"Que els líders polítics siguin capaços de liderar activitats d'aquest tipus", ha subratllat el president de la CIB, en un acte que ha comptat amb el suport d'una quinzena d'entitats jueves i proisraelianes, com ara les comunitats de Bet-Shalom i Atid, així com el Col·legi Hatikva i el Consolat Honorari d'Israel a Catalunya, entre d'altres. Forado ha subratllat que "Israel és casa nostra encara que no hi visquis o no hi hagis viscut", ja que "som família, és l'Estat dels jueus", i ha afirmat que la dimensió de la tragèdia, de moment, és equivalent a 70 vegades l'atemptat patit a la Rambla de Barcelona el 2017. La cerimònia ha començat i ha conclòs amb la interpretació de l'himne d'Israel.
Acte amb vigilància dels Mossos d'Esquadra
Efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana han garantit la seguretat de l'acte, dins del reforç de la vigilància en edificis i espais de la comunitat jueva implantat els últims dies. L'acte ha comptat amb la presència de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, el tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, els regidors de JxCat Josep Rius i Victòria Alsina, o l'expresident de l'ANC Jordi Sánchez, entre d'altres.

També hi ha assistit el secretari general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Carles Armengol, i la periodista Pilar Rahola, informa l'agència Efe. Entre les autoritats policials, han participat en l'homenatge el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, el director general de la Policia de Catalunya, Pere Ferrer, i el tinent coronel cap de la comandància de Barcelona de la Guàrdia Civil, Pedro Pizarro, entre d'altres.
Massacre de Hamàs
Aquest acte s'ha celebrat tres dies després de l'inici de la guerra i quan s'ha conegut que una quarantena de nadons van ser assassinats per membres de Hamàs al quibuts Kfar Aza, una petita localitat situada al sud d'Israel, molt a prop de la Franja de Gaza. Una reportera de la televisió I24News ha explicat que molts dels membres de l'exèrcit s'han hagut de consolar davant els horrors que han hagut de presenciar, amb escenes que incloïen famílies senceres cosides a trets, i nadons i nens petits decapitats.
La premsa local i internacional ha tingut accés aquest diumenge a aquesta comunitat rural acompanyada de soldats de les Forces de Defensa d'Israel (FDI), que s'hi han desplaçat per retirar les desenes de cossos de les persones massacrades pel grup terrorista el dissabte passat. La periodista ha relatat que les voreres d'aquest poble han quedat destruïdes per l'artilleria i que moltes de les cases han quedat carbonitzades, ja que els terroristes les van cremar per forçar els habitants a sortir-ne. "És una escena apocalíptica, el lloc d'una veritable massacre", ha assegurat.