L'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, ha estat trobat mort amb un tret al pit aquest dimecres al matí en una finca de Villanueva del Rey, a Còrdova. El tret s'hauria produït amb una escopeta de caça.
Les primeres hipòtesis apunten que es tracta d'un suïcidi, tot i que no es descarten altres opcions. No obstant això, fonts de la investigació han deixat clar que fins que no se li practiqui l'autòpsia no es coneixerà el motiu de la mort.
La finca on ha estat trobat Blesa, anomenada Puerto del Toro, era un lloc familiar per l'empresari, ja que el freqüentava per practicar la caça. De fet, Blesa havia arribat a la finca aquesta passada matinada, al voltant de les 2, ja que aquest dimecres havia quedat amb un grup d'amics per caçar.
Aquest matí Blesa estava esmorzant juntament amb el propietari del lloc on acostuma a caçar quan s'ha aixecat i ha dit que se n'anava a moure el cotxe, que tenia aparcat en unes cotxeres. Minuts més tard, el propietari ha sentit un tret i ha alertat un dels treballadors de la finca que truqués als serveis mèdics. No obstant, quan han arribat a la finca no han pogut fer res per salvar-li la vida.
Blesa, que hauria fet 70 anys aquest 8 d'agost, és un dels noms esquitxats per l'escàndol de les targetes black de Caja Madrid juntament amb Rodrigo Rato, també expresident de l'entitat.
El passat mes de març, Blesa havia estat condemnat per l'Audiència Nacional a sis anys de presó per l'ús de les targetes, en què hauria gastat de manera fraudulenta 437.000 euros. Blesa havia recorregut la sentència i estava en espera que el Tribunal Suprem la rectifiqués.
Esquitxat per escàndols judicials
No obstant això, aquest no ha estat l'únic procés judicial amb el qual Blesa s'ha vist esquitxat al llarg dels anys. Al 2013 es va obrir una investigació judicial per les possibles irregularitats que va cometre durant la seva gestió al capdavant de Caja Madrid. La investigació se centrava en la compra del City National Bank of Florida al 2008 i li va valer una visita a la presó, d'on en va sortir al cap de 24 hores després de pagar una fiança de 2,5 milions d'euros.
El juny d'aquell mateix any Blesa va tornar a trepitjar la presó però l'Audiència Provincial va anul·lar la causa i el va posar en llibertat.
A banda d'aquests escàndols, Blesa s'enfrontava a dos investigacions judicials més, una relacionada amb la seva gestió al capdavant de Caja Madrid i els suposats sobresous que va rebre la seva cúpula, i l'altra amb l'aparició del seu nom als denominats papers de Panamà.