El president de l'Argentina, l'ultraneoliberal populista Javier Milei, ha tornat a insistir en les seves crítiques i desvaris contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha titllat de "covard" aquest dimarts en una entrevista per a la televisió argentina i sobre el qual ha assegurat que, en matèria de llibertat d'expressió, "està aplicant el mateix model que [Nicolás] Maduro", el president de Veneçuela. "El covard (en al·lusió a Sánchez) va enviar tots els seus ministres a insultar-me. Va començar amb el de Transports i després, com que jo no li responia, molt covardament va enviar les dones a agredir-me, per titllar-me després de misogin. I com que no vaig contestar, llavors ja s'hi va afegir ell", ha declarat Milei en una entrevista amb el canal Todo Noticias (TN).

"Està avançant sobre la llibertat d'expressió, és clar que és el model de Maduro el que està aplicant", ha assenyalat Milei en referència al cap de l'executiu espanyol. "Què passaria si jo fes això aquí? Què diria tota la banda progre?", ha afegit Milei. Amb això, el mandatari argentí fa referència a les darreres declaracions de Sánchez pel que fa a la regularització de mitjans: en el marc de la "regeneració democràtica" promesa, el president espanyol s'ha mostrat a favor de treballar per regular els "pseudomitjans de comunicació que propaguen boles i desinformació"; que són, assegura, un perill per a la democràcia, i que estan "finançats en bona part per governs de coalició d'ultradreta entre PP i Vox", amb diners públics. Ho farà, ha anunciat, en el marc de la nova directiva del Parlament Europeu en matèria de mitjans, aprovada a l'abril, de manera que aquests "tabloides digitals" hauran de deixar clar quins són els seus propietaris i d'on en ve el finançament.

Crisi diplomàtica oberta

Aquestes noves crítiques de Milei arriben després que el govern de Sánchez decidís el passat dia 21 retirar l'ambaixadora espanyola a Buenos Aires a després que el president argentí, en visita no oficial a Espanya el 19 de maig per a participar en un acte de Vox, acusés de “corrupta” la dona del president, Begoña Gómez, i desbarrés contra el socialisme, el qual titlla d'ideologia "cancerígena" i "satànica". Una provocació a la qual, entre retrets encreuats, el govern de Sánchez va acabar responent amb la retirada de l'ambaixadora espanyola a Buenos Aires. La disputa encara ha tingut diversos episodis més: Milei va titllar Sánchez de "kirchnerista sense bones maneres" i els socialistes van dedicar el seu vídeo de campanya de cara a les eleccions europees del 9 de juny a criticar Milei amb el lema 'Zurdas & zurdos per Europa', fent referència a la coneguda expressió del president argentí per a referir-se despectivament a les persones d'esquerres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!