El president de l'Argentina, Javier Milei, ha sortit en defensa de Vito Quiles, el cap de premsa i mà dreta d'Alvise Pérez, després que aquest s'enfrontés al ministre de Transports espanyol, Óscar Puente, en una baralla d'allò més barroera. "La meva solidaritat amb el periodista espanyol Vito Quiles, qui està sent perseguit pel govern de Pedro Sánchez", ha escrit a X Milei donant peu a les informacions de Quiles, que assenyalen que el titular de Transports va desplaçar-se a un concert en cotxe oficial. En aquest sentit, el president argentí ha defensat que el responsable de la campanya de Se Acabó La Fiesta, el partit que ha irromput al Parlament Europeu amb tres diputats, està patint una caça de bruixes per "donar una notícia". Óscar Puente ja va tenir una sortida de to fa uns mesos quan va acusar Milei de prendre drogues. De fet, aquesta afirmació va generar una crisi institucional entre Espanya i l'Argentina que va acabar amb la retirada de l'ambaixadora espanyola al país.

A la piulada, Milei ha criticat que la ciutadania no condemni els actes de Puente perquè forma part d'un govern d'esquerres. "Es fan els distrets", ha afegit. En canvi, "si un funcionari del govern argentí volgués ficar a la presó a un periodista per donar una notícia, tots els progressistes locals estarien plorant dictadura", ha defensat el president, que ha conclòs que "al final tots som còmplices del socialisme autoritari". 

Vito Quiles emprendrà accions legals contra el ministre Óscar Puente

Per la seva banda, Vito Quiles ha anunciat aquest dilluns a la tarda que emprendrà accions legals contra el ministre Óscar Puente. En un vídeo publicat a les xarxes socials, l'agitador d'extrema dreta ha expressat que portarà als tribunals el titular de Transports per "amenaçar-lo greument pel simple fet de publicar una informació periodística". Al seu missatge Quiles ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, faci un discurs en contra de la crispació i els insults i que, per altra banda, un ministre seu titlli de "sac de merda" un periodista. "Molt democràtic tot", ha ironitzat. "M'envien a mi davant la Fiscalia, un noi de 23 anys, per publicar informacions comprometedores sobre el govern espanyol però no a Tsunami Democràtic, ni als terroristes catalans que van rebentar aparadors i botigues", ha etzibat fent referència a la llei d'amnistia.

El periodista sosté que la informació que va publicar del ministre és "veraç"

En el seu vídeo, el periodista sosté que la informació que va publicar del ministre és "veraç" i que Puente es va desplaçar al concert de la Taylor Swift a l'estadi Santiago Bernabéu en vehicle oficial, una acusació que el ministre ha negat taxativament. A més, Quiles insisteix que ell en cap moment ha revelat la matrícula d'un cotxe policial. "Ens veiem als tribunals", ha conclòs somrient. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!