La militància de Junts ha ratificat el pacte amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez. El 86,16% dels afiliats a la formació ha donat el vistiplau al pacte assolit amb els socialistes en una consulta que ha durat tot el cap de setmana, i en la qual ha participat el 67% de la militància. D'aquesta manera, l'acord anunciat des de Brussel·les ja compta amb tots els avals dins del partit, després de rebre també la validació unànime de l'Executiva, i Pedro Sánchez ja té confirmats tots els vots per a una investidura al Congrés dels Diputats. 

Durant aquest cap de setmana, la militància de Junts ha pogut ratificar l'acord amb el PSOE per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Hi ha qui ha fet públic el seu vot, com és el cas de la presidenta del Parlament, Anna Erra. "“Sí” a l’acord que obre una negociació inèdita amb l’Estat per resoldre el conflicte polític i que inclou reconeixement nacional, negociació d’un referèndum i mecanismes de verificació. Amb la voluntat del poble", ha compartit a través de les xarxes socials. També ha votat a favor del pacte amb els socialistes Xavier Trias, que ha defensat que obre "un camí que ens ha de permetre avançar en la resolució del conflicte històric amb Espanya". Finalment, un 86,16% de la militància ha ratificat l'acord, mentre que un 13,83% ha votat en contra i un 0,01% s'ha abstingut.

El vicepresident i portaveu de Junts, Josep Rius, ha valorat positivament la participació en la consulta. "Referma que Junts per Catalunya és un partit d'amplis consensos i de funcionament radicalment democràtic", ha assegurat, destacant que ha ratificat "àmpliament l'acord subscrit a Brussel·les la setmana passada".

La consulta de Junts es va iniciar a les 12.00 hores del dissabte i s'ha allargat fins a les 18.00 hores del diumenge. D'aquesta manera, la militància ha tingut l'oportunitat de dir la seva i indicar si valida la decisió del partit de donar el 'sí' a la investidura de Pedro Sánchez. Ara, el president espanyol en funcions ja té assegurats els set vots favorables de la formació independentista i la investidura serà qüestió de dies, després de tancar també acords amb Sumar, ERC, EH Bildu, el PNB, a més de Coalició Canària.

La pregunta que han hagut de respondre els afiliats a Junts ha estat la següent: "Ratifiques l'acord signat a Brussel·les entre Junts per Catalunya i el PSOE, en què s'estableixen tant les condicions com els mecanismes per a la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol i en què plantejarem un referèndum d'autodeterminació?".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!