La ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez, ha carregat aquest dimecres contra Podem després que Ione Belarra l'acusés de "rendista" al Congrés dels Diputats. En el torn de resposta, la ministra socialista ha exclamat que amb les seves tres propietats "no en té ni per a pagar la meitat del xalet de Galapagar", en referència a l'habitatge que l'exlíder de Podem Pablo Iglesias i l'ara eurodiputada Irene Montero van comprar en aquest municipi madrileny.

Durant la compareixença de Rodríguez al Congrés per a parlar de la problemàtica de l'habitatge, la secretària general de Podemos, Ione Belarra, ha acusat els membres del govern espanyol, i en concret a la ministra, de ser una "rendista" per tenir tres propietats. Belarra fa temps que es mostra molta crítica amb la ministra d'Habitatge, per haver demanat "solidaritat" als propietaris per a baixar els lloguers, i manté condicionat el suport als pressupostos, a què el govern espanyol baixi per llei els lloguers un 40%. La líder de Podem ha atiat a Rodríguez dient que l'única forma en la qual s'explica la seva gestió és "que planegi ser la futura presidenta de l'Associació de propietaris d'Habitatges de Lloguer (Asval)", per on ja han passat socialistes com Joan Clos o Isabel Pardo de Vera

Davant aquestes al·lusions, la ministra ha respost a Belarra en el seu torn de rèplica: "Amb les meves tres propietats que vostè ha esmentat, no tinc ni per a pagar la meitat del xalet de Galapagar", referint-se a l'habitatge d'Iglesias i Montero. Rodríguez ha lamentat la postura crítica que manté Belarra amb el Govern, tenint en compte que aquesta va ser ministra en la passada legislatura i van ser companyes al consell. "Vaig fer un esforç a defensar-les a vostès quan les atacaven personalment. Lamento que vostè intenti manipular declaracions meves per a treure una miqueta de rèdit polític i partidari", ha lamentat la ministra.

Iglesias demana a Rodríguez que es disculpi pel "rampell" de parlar del seu xalet

L'exlíder de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat a Isabel Rodríguez que es disculpi pel "rampell" de parlar del seu xalet per carregar contra les crítiques abocades per Podem durant la seva compareixença al Congrés. A través del seu compte de 'X' ha dit que vol pensar que la reacció de Rodríguez és un error després d'un "debat incòmode". "Tots ens podem equivocar i tenim dret a disculpar-nos. Tant de bo a la teva casa (que per sort ningú ha esmentat mai) no et facin a tu i als teus fills el que ens van fer a nosaltres", ha resolt.

Les paraules de la ministra també han tingut resposta per part del coportaveu del partit, Javier Sánchez Serna, que a través de 'X' ha acusat Rodríguez de "perdre els papers" quan se li ha recordat que té tres habitatges llogats. Davant aquesta "baixesa", el portaveu ha conclòs que "queda clar" que no volen tirar endavant els Pressupostos Generals amb el seu partit i l'ha instat a buscar la complicitat al PP.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!