La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha estat dura amb Íñigo Errejón i li ha exigit que sigui valent, que doni la cara i que reconegui si ha fet tot el mal del qual se l'acusa: "Si ho ha fet, haurà de fer front a la justícia", ha sentenciat. Ja aquest dijous, Redondo va demanar a Sumar que la investigació Errejón per les denúncies per presumpte assetjament sexual arribi “fins a les últimes conseqüències”. La ministra d’Igualtat ho va dir als passadissos del Congrés, on va subratllar que el govern espanyol està “profundament compromès” amb la igualtat i el feminisme.

Aquest divendres, la titular d'Igualtat ha destacat la importància que es denunciïn casos com aquest i ha demanat que, sempre, si l'entorn de la víctima o l'agressor, coneix els abusos, ajudi les víctimes a "donar el pas". "La infradenúncia impedeix depurar responsabilitats en aquest cas i molts d'altres", ha alertat Redondo al mateix temps que ha recordat que, per primera vegada, "tenim una llei que creu a les víctimes, una llei que estableix que les víctimes tenen la veritat".

"Horrorós i demolidor"

La ministra de Sanitat i líder de Más Madrid, Mónica García, ha qualificat d'"horrorós" i "demolidor" tot el que està transcendit sobre les denúncies d'assetjament sexual i comportament masclista de l'exportaveu de Sumar. A través d'un missatge a la xarxa social X, ha reconegut a manera d'autocrítica que "desgraciadament" no han sabut fer "prou" davant aquest cas i "no té paraules per expressar el seu profund pes i preocupació", alhora que trasllada el suport a "totes les víctimes". "Estem fartes i tots els casos han de sortir a la llum. El nostre compromís és contra el masclisme, vingui d'on vingui", ha emfatitzat García.

Per la seva banda, la secretària general de Podem i diputada d'aquest partit al Congrés, Ione Belarra, ha expressat la solidaritat amb les víctimes de la violència masclista exercida per Errejón. En unes declaracions aquest divendres a la Cadena SER, Belarra s'ha mostrat prudent i ha evitat criticar directament Íñigo Errejón per no augmentar, ha dit, les tensions entre el seu partit i Sumar, però sí que s'ha solidaritzat amb les presumptes víctimes de la violència masclista. Belarra ha volgut deixar clar que Errejón, que va militar a Podem entre els anys 2014 al 2019, ja no estava al seu partit quan Unides Podem va entrar al govern de coalició amb el PSOE, i que no va tenir coneixement de les possibles actuacions masclistes "fins que l'any passat es va fer públic un testimoni que després es va esborrar de les xarxes socials".

Reclama explicacions a Més Madrid i Sumar

És a dir, ha recalcat, són les organitzacions polítiques en què ha militat en els últims anys Errejón, que són Més Madrid i Sumar, "les que han de donar explicacions". En tot cas, la secretària general de Podem ha volgut posar en valor instruments com la "llei de si és sí" que el seu partit va aconseguir aprovar en la legislatura anterior i que fa que “les víctimes puguin sentir-se acompanyades” en casos com aquest. "També és el resultat -ha afegit- d'un procés feminista que porta des de molt de temps en marxa, i que fa que moltes dones víctimes estan trencant un silenci que era el mantell protector de molts homes”.

Ayuso carrega amb força

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha dit aquest divendres que la del feminisme és "una altra pancarta que els cau". Ayuso ha assegurat, en al·lusió a Sumar i Más Madrid, que “han estat fent bandera sempre del feminisme" i resulta que "estan involucrats sempre en tota mena de causes i de problemes que tenen a veure sempre amb violència contra la dona, agressions sexuals...". "En fi, que han de tornar a enrotllar una altra pancarta més que els cau", ha subratllat i ha apuntat que no deixa de resultar-li "sorprenent" que quan hi ha una agressió així les presumptes víctimes callin "durant molt de temps pel motiu que sigui".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!