El govern de Pedro Sánchez no para de llançar llenya al foc en les relacions amb els independentistes, coincidint amb l'escàndol del CatalanGate. Si aquest matí la ministra de Defensa, Margarita Robles, ja ha justificat al Congrés l'espionatge a més de 60 polítics, periodistes i representants culturals catalans, aquesta tarda la ministra de Justícia, Pilar Llop, ha recordat als independentistes l'exili i la repressió. I fins i tot els ha preguntat: "Això és el que vostès volen?". És un fet que el govern de Sánchez està endurint el discurs contra la seva actual majoria parlamentària, mentre ha obert contactes amb el PP d'Alberto Núñez Feijóo. Llop ha fet les declaracions responent a la diputada d'ERC Montse Bassa.

 

"Alentar el fantasma que la nostra democràcia no funciona és donar ales als qui enyoren aquells temps passats -vostè s'enrecorda?- d'exili i de repressió. És això el que volen vostès, senyories d'ERC?", ha preguntat obertament la ministra. Les paraules de Llop no han caigut gens bé a la formació de Gabriel Rufián. "Avui el govern espanyol s'està lluint", ha manifestat la també diputada Marta Rosique. 

Hores abans la ministra de Defensa no ha dubtat a justificar l'espionatge a polítics catalans, amb un to desafiant. Robles ha reptat els partits catalans, en aquest cas a la comissió de secrets oficials, quan hi comparegui la directora del CNI i exposi la documentació sobre aquest assumpte: "Potser alguns que donen lliçons hauran de callar". "Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució? Què ha de fer quan es declara la independència o anima desordres públics? Què ha de fer quan té contactes amb qui ha envaït Ucraïna?", ha deixat anar. Una Robles que ha mantingut el to desafiant contra l'independentisme i no s'ha aturat aquí: "Què passa quan es hackegen webs com la del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) o mòbils de ministres? Vostès ara són víctimes perquè els convé". Després d'aquestes polèmiques paraules, des de l'equip de la ministra de Defensa han assegurat amb voluntarisme que la dirigent socialista "no ha justificat res" sinó que simplement ha "constatat" tot el que va passar a Catalunya el 2017.

 Al cap de nou dies d'esclatar l'escàndol del CatalanGate, finalment avui Sánchez s'ha pronunciat sobre l'espionatge de més de 60 polítics, periodistes i activistes catalans, però no s'ha mogut de l'argumentari difós durant els últims dies per la Moncloa i ha evitat assumir responsabilitats.