El ministre andorrà de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, s’ha anticipat a la més que possible filtració dels papers de Panamà i ha explicat que va ser apoderat de la societat panamenya Mariette Holdings Inc. des de l'abril de 1999 fins al juliol del 2000. Així ho han confirmat el Diari d'Andorra i el Periòdic d'Andorra després que Cinca, que exerceix de titular de Finances des del 2011, realitzés aquesta confessió per iniciativa pròpia i fent un "exercici de transparència" al final de la roda de premsa sobre el tancament de comptes de l'exercici 2015.

La figura pública de Cinca està seriament qüestionada a Andorra després de la gestió realitzada pel govern del Principat per tot el cas BPA i ha posat en escac tot el sistema financer andorrà. A més, la seva condició d'exdirectiu de Credit Andorrà no ha reforçat la imatge de neutralitat i bona praxis del govern en tot el procediment. 

"No amagar res"

En la seva voluntat de "no amagar res i aclarir la qüestió", Cinca ha detallat que en aquella època treballava per a una empresa andorrana que tenia la intenció d'expandir-se a l'Amèrica Central i Sud Amèrica i en aquest sentit, la constitució de la societat panamenya responia als consells jurídics dels seus assessors per tal de "poder operar amb més facilitats". 

La seva relació amb la societat panamenya va culminar l'any 2000, segons ha assegurat Cinca, coincidint amb la rescissió del lligam professional amb el grup d'empreses pel qual treballava, però no va ser fins al 2002 que la societat es va dissoldre definitivament, tal com queda estipulat, agrega, al registre públic de Panamà.

El 1999, Andorra no comptava amb obligacions tributàries i no existia encara cap perspectiva de tributar les activitats econòmiques, amb la qual cosa Cinca ha volgut assegurar que aquesta responsabilitat "no va tenir cap incidència" ni conseqüència fiscal en les obligacions legals i tampoc en les de les empreses on treballava. A més, ha assegurat que Mariette Holdings Inc no només no manté cap mena de vincle amb el seu patrimoni personal sinó que, al final, no va acabar generant cap tipus d'activitat.

El ministre andorrà va ser el tenidor "de totes les accions emeses i en circulació de Mariette Holdings Inc" fins el febrer del 2002.

Ara bé, tal i com ha posat de manifest Altaveu Digital mitjançant un document fimat pel mateix Cinca, el ministre andorrà va ser el tenidor "de totes les accions emeses i en circulació de Mariette Holdings Inc" fins el febrer del 2002 quan es va desvincular definitivament de la societat panamenya.