El ministre belga d'Immigració, Theo Francken, ha explicat aquest diumenge que el seu país podria concedir asil polític al president Carles Puigdemont, si així ho demanés davant la possibilitat que no tingués "un judici just" en el cas de ser detingut després de la proclamació de la República catalana.

"No és una cosa irreal, ben mirat", ha declarat Francken en una entrevista a la cadena belga VTM, al mateix temps que ha subratllat que "s'està parlant ja d'una pena de presó però caldria veure fins a quin punt seria just aquest judici".

Tot i l'oferiment, Francken també ha lamentat que l'oferiment els podria portar conflictes amb Espanya. "És clar que això ens posaria en una difícil situació diplomàtica amb el govern espanyol" però també ha explicat que l'opció sempre seria "examinada de manera objectiva, correcta i independent".

Després de les declaracions del primer ministre belga, Charles Michel, que van generar conflicte amb el govern espanyol, les paraules de Francken han tornat a posar de manifest que la tensió continua patent.