Un cop obert el meló de la reforma del Codi Penal, el nou govern espanyol sembla decidit a fer les reformes necessàries. Aquest dijous ha estat el mateix ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, qui ha dit que "no cal espantar-se" per aquests canvis, especialment per la revisió del delicte de sedició, pel qual van ser condemnats els presos polítics i que podria ser rebaixat. El dirigent socialista ha assegurat que es tracta d'una figura "més pròpia del segle XIX", i que per per això calen canvis per adaptar el tipus penal als estàndars europeus. Aquesta possible reforma beneficiaria els dirigents independentistes empresonats.

En un discurs a l'obertura de la Trobada de l'Associació de Professionals de Compliment Normatiu, Juan Carlos Campos ha sostingut que "el problema català ha determinat que hi havia unes figures penals com la sedició, més pròpies d'atacs a la sobirania del segle XIX, pensant en aquells atacs de tancs al carrer". En aquest sentit, el ministre de Justícia ha afegit que "avui veiem que la sobirania és atacada d'una altra manera i és necessari donar una resposta proporcional a aquestes actuacions".

"Les noves realitats determinen canvis en l'àmbit jurídic penal", ha insistit el dirigent socialista, que ha assenyalat que "el legislador ha d'estar atent a les demandes de la societat i no cal espantar-se per abordar noves realitats legislatives obrint el debat en un lloc tan idoni com el Congrés dels Diputats". I ha reblat: "A mi no em preocupen les reformes, sinó els buits, les llacunes i les impunitats".