Miquel Buch ha publicat un missatge enigmàtic després del fitxatge de Miquel Sàmper, que serà el conseller d'Empresa i Treball del nou Govern de Salvador Illa. Concretament, ha publicat una fotografia del Bes de Judes, una de les pintures murals del segle XIII que la família Bosch ha venut recentment a Andorra. Sembla que el nomenament de Sàmper no ha agradat gaire entre les files de Junts, especialment a l'exconseller d'Interior.

Cal recordar que Sàmper va ser el substitut de Buch en el Departament d'Interior, sota el Govern de Quim Torra, l'any 2020. El mes de febrer d'enguany, però, va estripar el carnet de Junts per discrepàncies amb la formació. En el seu moment, es va apuntar que la seva sortida podria estar relacionada amb el 'no' dels independentistes a la llei d'amnistia. Sàmper havia començat a Convergència i Unió (CiU), es va passar al Partit Demòcrata europeu i Català (PDeCat) i, el 2020, va fitxar per Junts. Ara, serà conseller (independent, de moment) d'un Govern del PSC.

Turull també ataca Sàmper

Buch no ha estat l'únic que ha reaccionat a la notícia. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que no el sorprèn el fitxatge de Sàmper: "Sorpresa cap". "Hi ha un perfil de polítics que 'juguen a borsa', i es mouen al costat de qui creuen que 'cotitza' més en cada moment, i no es mouen pas per unes conviccions i uns principis polítics profunds", ha dit, abans de concloure: "I en aquest nou govern n'hi ha més d'un i de dos".

Aquest diumenge s'han conegut els setze consellers del nou Govern d'Illa: Albert Dalmau, conseller de Presidència; Alícia Romero, d'Economia; Núria Parlon, d'Interior; Sílvia Paneque, de Territori; Miquel Sàmper, de Empresa; Ramon Espadaler, de Justícia; Mónica Martínez, de Drets Socials; Eva Menor, d'Igualtat; Olga Pané, de Salut; Óscar Ordeig, d'Agricultura; Esther Niubó, d'Educació; Francesc Xavier Vila, de Política Lingüística; Sònia Hernández, de Cultura; Berni Álvarez, d'Esports; Núria Montserrat (Universitats) i Jaume Duch (Acció Exterior).
 

Imatge principal: Miquel Sàmper, durant un ple quan era conseller d'Interior del Govern de Quim Torra / Europa Press
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!