L'exconseller i exdirigent d'Esquerra Republicana Xavier Vendrell ha parlat sense embuts aquest dimarts sobre Oriol Junqueras: "d'amagar-se en els moments clau”, “no pot fer veure que no ha tingut res a veure amb tots els errors que hi ha hagut”, “si perd el congrés, deixarà de ser militant en menys d'un any”, “està fent un mal que pot ser irreparable”, “ha anat a reunir-se a Palau i va parlar amb gent per mantenir càrrecs al Govern”. Vendrell ha fet aquestes declaracions en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio on ha carregat molt durament contra Oriol Junqueras, a qui ha demanat que faci un pas al costat i no es presenti al congrés del 30 de novembre. En una línia molt similar s'ha expressat unes hores més tard Mireia Boya, exdirigent de la CUP.

Vendrell ha explicat que Junqueras no hi va ser en moments importants com ara la reunió del 27 d'octubre del 2017 al Palau, hores abans de la declaració d'independència: “ERC hi era, hi havia Marta Rovira, Carme Forcadell o Dolors Bassa, però ell s'espanta, marxa i s'amaga a Montserrat”. A això s'ha referit l'exdirigent cupaire que, en un missatge a X, antic Twitter, ha assegurat que "dels fets de 2017, puc ratificar absolutament tot allò afirmat per Xavier Vendrell, jo també hi era". Mireia Boya ha sentenciat que aquells dies de setembre "no tothom va estar a l'altura del moment" i ha afegit que "no tothom volia un referèndum". Dit tot això, Boya tanca files amb Vendrell, que ha demanat que Junqueras s'aparti; la cupaire ha conclòs que "és imprescindible pel país, per la gent, tenir líders nous per poder continuar".

Missatge de suport d'Oriol Soler

Entre les moltes reaccions que ha generat aquest missatge de Boya a les xarxes, també hi ha el d'Oriol Soler, que amb un simple +1, ha indicat que dona suport a la tesi de l'exdiputada per la CUP i exalt càrrec en el Govern de Pere Aragonès. L'empresari i activista va tenir un paper molt important en Junts pel Sí, com el mateix Vendrell, i en va arribar a ser el camp de campanya. Posteriorment, va ser detingut pel cas Volhov i va passar a ser investigat en la causa del Tsunami Democràtic per terrorisme en la causa del jutge García Castellón.

Junqueras portarà a la comissió de garanties d'ERC les “calúmnies”

La candidatura d'Oriol Junqueras, Militància Decidim, portarà a la Comissió de Garanties d'ERC les "calúmnies" de Xavier Vendrell contra l'expresident del partit. En una nota de premsa, Militància Decidim explica que les declaracions de l'empresari i militant d'Esquerra són un "reguitzell de calúmnies i falses acusacions" contra Junqueras. La candidatura també apunta que els "atacs personals" de Vendrell destrossen la marca d'ERC

Militància Decidim considera que les paraules de Vendrell contravenen els estatuts del partit, a més de les més "elementals normes de respecte i educació" entre la militància d'ERC. Així, la candidatura demana acabar amb els "atacs personals i polítics" entre companys de partit des de plataformes públiques: "Ens cal un congrés sense calúmnies ni retrets públics", ha conclòs Militància Decidim a la nota de premsa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!