Mireia González serà la nova alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet després de 15 anys de govern de Núria Parlon, que ha renunciat al càrrec per assumir la cartera d'Interior i Seguretat Pública del nou Govern de Salvador Illa. González, actual tinenta d'alcaldessa de Ciutat Educadora, Infància i Joventut, rebrà la vara de comandament el pròxim dimarts 27 d'agost en un ple extraordinari a les 12 hores. Fins llavors continuaran els alcaldes accidentals nomenats pel període de vacances d'agost. La nova alcaldessa és llicenciada en Pedagogia per la UB, on també va cursar el postgrau 'Lideratge i comunicació a l'àmbit cultural', i destaquen la seva participació activa en entitats locals relacionades amb el moviment estudiantil, on va arribar a dirigir l'Associació de Joves Estudiants de Santa Coloma. L'Ajuntament de la ciutat metropolitana ha informat en un comunicat que González va ser elegida primera secretària del PSC al Barcelonès Nord el passat 6 de juliol, i que els últims anys ha sigut membre de diverses executives locals i de la mateixa federació supramunicipal. 

La presa de possessió com a consellera de Parlon fa incompatible que continuï com a alcaldessa, càrrec al qual va accedir el 2009, i que ha revalidat amb majories absolutes des de llavors, perpetuant l'hegemonia del PSC a la localitat, que ja s'allarga més de 30 anys. González, doncs, tindrà el repte d'assumir la gestió de la ciutat i també de mantenir la popularitat de la seva predecessora de cara al pròxim cicle electoral, tot i que encara queda lluny. 

Núria Parlon assumeix la cartera d'Interior 

Parlon ha rebut aquest dilluns la cartera d'Interior, que li ha entregat el conseller sortint, Joan Ignasi Elena, en un breu acte protocol·lari a la seu del departament. Elena li ha traspassat un gruixut dossier amb la situació de la complicada conselleria, que inclou els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals, el Servei Català de Trànsit i Protecció Civil, entre altres. Elena ha desitjat “sort i encerts” a la nova consellera, a qui ha recordat que la seguretat i les emergències són molt importants i "delicades" per al país. Preguntat pels periodistes si la carpeta incloïa alguna sorpresa, Elena ha assegurat que "tot és molt previsible". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!