L'embolic generat per la votació en contra de Junts per Catalunya contra la llei per regular els lloguers de temporada ha portat a la portaveu del partit, Míriam Nogueras, a donar explicacions. Les critiques contra els juntaires són pel canvi de vot, ja que a primera hora d'aquest dimarts, el secretari general de Junts, Jordi Turull, va afirmar que s'abstindrien, però finalment juntament amb PP, Vox i UPN van tombar l'aprovació de la llei. En una entrevista a RAC1, Nogueras ha detallat que el seu partit va modificar el sentit del vot de la regulació dels lloguers de temporada quan va veure que amb l'abstenció que havien anunciat al matí facilitaven la tramitació de la llei. "Junts no canvia d'opinió sinó, ha canviat el sentit del vot", ha defensat Nogueras. La portaveu de Junts ha assegurat que aquestes polítiques "no són amb les que treballem nosaltres, són polítiques que agreuja la llei d'habitatge". 

"Polítiques que no funcionen"

Míriam Nogueras ha defensat que per aprovar la llei ha de contenir propostes que "a tots ens semblin bé". En aquest sentit, ha detallat que quan els hi van presentar la proposta ja van indicar que no estaven d'acord "ens van dir que no canviarien ni una coma", una postura que critica. Per a Nogueras la llei impulsada per Sumar "imposa un model que ha demostrat que no funciona, hi ha polítiques a altres països que sí que funcionen". La portaveu de Junts ha aprofitat l'ocasió per criticar el govern de Pedro Sánchez assegurant que "els que han estat al poder no han invertit en política social. On estan tots els habitatges que ha promès Pedro Sánchez? Aquesta gent que ens acusa a nosaltres per no votar una proposta seva estan al poder des de fa 5 anys".

Segons Nogueras, la llei ha de "regular un habitatge assequible, que és el que volem". Ha argumentat que el seu partit no donarà via lliure a propostes "que no solucionen el problema sinó que l'agreugen" i ha recordat al govern espanyol que pot tornar a presentar una proposta sobre aquesta qüestió. Per a Junts la iniciativa, que tenia l’aval de Sumar, ERC, Bildu, Podemos i el BNG, obre "una porta immensa" a què aparegui un altre negoci que és el de llogar habitacions. Nogueras ha argumentat que la llei diu que el llogater pot rellogar habitacions sense demanar permís al propietari, a qui només l'ha d'informar del moviment "permet la pirateria dels qui lloguen habitacions". A més, ha assegurat que "no es pot institucionalitzar que una habitació és una llar". Tanmateix, s'ha mostrat disposada a parlar "hem de seure a parlar", ja que el problema és "urgent" regular els lloguers. "El que no poden és imposar polítiques que no funcionen. Deixem de fer demagògia", ha dit.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!