L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, sempre serà recordat per la campanya amb una inequívoca connotació racista 'Netegem Badalona'. El dirigent del PP sembla que està tornant de vacances de les illes Pitiüses, concretament d'Eivissa, i s'ha topat amb una imatge que, a parer seu, és escandalosa. Es tracta de l'enèsim missatge d'Albiol criticant la immigració. "Estic a un ferri de Baleària des d'Eivissa a Barcelona. Han embarcat uns deu homes marroquins -tots amb una bossa d'una entitat social- d'entre 25 i 40 anys, tots amb telèfon, gairebé tots amb ulleres de sol, aspecte saludable, algun fins i tot amb un cos de gimnàs i fent-se fotos amb el signe de victòria".

"Quan arribin a Barcelona es repartiran per les ciutats de l'entorn, entre les quals suposo que Badalona. El que passi després, amb gairebé tota seguretat, la majoria ja ho sabem. Això acabarà com França abans que després", ha indicat en un missatge a X, antic Twitter. L'escrit d'Albiol ha rebut moltes crítiques a les xarxes socials i s'ha titllat de racista i islamòfob

La proposta d'Albiol a Sánchez

Tot just la setmana passada, l'alcalde de Badalona va fer un altre missatge amb una connotació molt similar al seu perfil d'X. Albiol va explicar el cas d'un home d'origen marroquí detingut 53 vegades a Badalona, i amb to irònic, va proposar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, condecorar-lo. "Com que ser detingut 53 vegades per robar i seguir a Espanya sense que et passi res té cert mèrit, et proposo que condecoris el personatge, com a exemple de país que integra i respecta els costums propis de tot personatge que arriba aquí", va reblar Albiol sarcàsticament.

Més enllà de la broma, l'alcalde badaloní va explicar que la Guàrdia Urbana de Badalona va detenir dimecres de la setmana passada un home que estava "rebentant cotxes" al barri de Llefià, i que ja havia estat detingut anteriorment en una cinquantena d'ocasions. "Suposo que ja deu ser al carrer un altre cop", va lamentar. Amb aquest cas pretenia denunciar la impunitat de delinqüents multireincidents estrangers i reclamava al president espanyol que els expulsi al seu país d'origen, en aquest cas, al Marroc. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!