Manuel Murillo, el franctirador detingut per voler atemptar contra el president espanyol, Pedro Sánchez, va desitjar en un xat de WhatsApp amb diversos militants de VOX que posessin el president viu dins la làpida de Franco. "Si es donés el cas que aixequessin la làpida de Franco, tan de bo posin viu a Sánchez, posin la llosa un altre cop i quedi enterrat amb ell als seus peus", va escriure. 

A més, els missatges, als quals ha tingut accés La Razón, mostren com Murillo proposava l'assassinat del president com "la única salvació per Espanya". " Faig una crida a l'alçament nacional, a l'exèrcit i a la Legió per salvar Espanya. Si no, haurem d'anar de franctiradors anònims i carregar-nos a aquests fills de puta un a un".

El franctirador va assegurar que va planejar matar Sánchez fruit de l'alcohol i per impressionar una dirigent de Vox. "Sé que no és una excusa, però havia begut", va dir Manuel Murillo davant del jutge. Murillo ha assegurat que "mai va pensar matar Pedro Sánchez ni ningú", sinó que el text dels missatges li anava venint al cap "mentre ho escrivia".

L'acusat també va explicar que és "inventor i bastant manetes", i per això va arreglar un fusell d'assalt que estava inutilitzat, com un "repte personal". També va construir ballestes, fletxes i munició. Afegeix que només tenia una arma amb la qual podria disparar a distància, per a un hipotètic atemptat.