Misteri a les costes del sud d’Espanya on s’ha denunciat la presència de vaixells militars dels EUA. Ara bé, aquesta presència no ha estat encara confirmada per fonts oficials, més aviat el contrari. És des de Podemos Andalucía que s’ha advertit de la presència d’aquests vaixells al Port de Màlaga, tot i que el partit no ha aportat cap prova -ni fotografies o vídeos- que demostri el contingut de la seva denúncia. El govern espanyol, a qui se li han exigit explicacions, ha reaccionat dient que no sap de què parlen els de Podemos, de manera que la presència d’aquests vaixells militars a les costes espanyoles s’ha convertit en un misteri irresolt.

Martina Velarde, diputada i secretària general del podemites andalusos ha presentat una bateria de preguntes al govern espanyol perquè aclareixi “la presència de vaixells militars estatunidencs al port civil de Màlaga les setmanes passades”. Podemos ha expressat la seva preocupació per aquesta presència perquè compromet “la seguretat, operativitat del port i la tranquil·litat dels residents de Màlaga”, informa Europa Press.

 

 

I quins vaixells haurien atracat al Port de Màlaga? Segons diuen, la setmana passada de forma simultània haurien estat atracats tres vaixells de la marina dels EUA. El primer a arribar seria el que es coneix com a Hershel Woody William, el passat 3 de juny. Després haurien arribat el Robert E. Pear i el Mount Whitney. Els tres vaixells haurien estat atracats a la dàrsena de llevant del Port de Màlaga. No serien els únics vaixells militars dels EUA en arribar, segons Podemos n’hi ha hagut més al llarg de l’any.

El Port de Màlaga, una “infraestructura civil”

Nico Sguiglia, regidor de l’Ajuntament de Màlaga i membre de la direcció de la branca andalusa del partit, ha advertit que “el Port de Màlaga és una infraestructura civil i no hauria de fer-se servir com a base de vaixells militars”. “Hem traslladat aquesta preocupació al govern d’Espanya, perquè creiem que s’ha d’explicar de manera clara el motiu d’aquest ús del nostre port i la finalitat d’aquests vaixells, sobretot en un context com l’actual, amb una guerra a Ucraïna que no deixa d’escalar i el terrible genocidi a Gaza”, ha afegit el regidor.

Malgrat el convenciment de Podemos sobre la presència dels vaixells militars, el govern espanyol diu que no sap res. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha dit que no té coneixement dels fets i ha advertit que “quan es pregunta s’ha de preguntar amb coneixement de causa”. “No tinc coneixement d’aquesta notícia, no ho sé. I crec que quan es pregunta s’ha de fer amb coneixement de causa. Jo ignoro si vaixells militars americans han estat al port de Màlaga i si rebo aquesta pregunta ja donarem la resposta adequada”, ha agregat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!