L'operació Kitchen i l'operació Catalunya són vasos comunicants. Ho asseguren els mateixos implicats amb les seves declaracions que, amb comptagotes, van sortint a la llum. Enrique García Castaño, el famós 'Gordo', que era el cap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO) durant les trames de corrupció que s'investiguen amb el PP de Mariano Rajoy al govern, va assegurar que tenia tots els informes de l'operació Catalunya.
Així ho va assegurar davant del fiscal d'Anticorrupció, Ignacio Stampa: "Molta documentació del meu treball sí que m'he portat. L'operació Catalunya la tinc completa. L'operació ETA la tinc completa. L'operació del Grapo la tinc completa".
Registre buit
Posteriorment, va venir la sorpresa. Després de dues hores d'interrogatori, van decidir registrar la casa. Si bé l'interrogatori es va produir per l'Operació Kitchen, centrat en la documentació compromesa amb el PP que posseïa l'extresorer del partit Luis Bárcenas, el tema va derivar en un escàndol de dimensions encara més grans. Stampa li va preguntar com podia tenir material tant sensible a casa seva i va ser quan 'El Gordo' va assegurar, amb altres exemples, que guardava documentació de molts altres casos secrets.
En el registre no van trobar absolutament res de l'operació Catalunya. García Castaño va afirmar que no s'ho podia creure que hagués desaparegut: "Però si ho tenia! Estava allà, posava UCAO, en un calaix! Si es veien els papers! No es va fixar vostè que apareixia l'escut de la Policia i posava UCAO? No ho va veure vostè?", li recriminava a Stampa. Aquest, centrat en l'O¡operació Kitchen i desemmascarar l'excomissari José Manuel Villarejo, va evitar seguir amb el tema i allà es va quedar tot.
Malgrat que, novament, l'ombra de l'operació Catalunya plana en totes les corrupteles dels populars. 'El Gordo' també va assegurar que el pagament d'aquestes investigacions amb organismes parapolicials s'havien fet amb fons reservats. Aquestes afirmacions també les va donar davant al jutge Manuel García-Castellón, de l'Audiència Nacional, encarregat tasmbé del cas de la Púnica, Lezo i Tándem.
L'operació Catalunya
Aquesta operació hauria estat orquestrada pel govern de Mariano Rajoy i encapçalada per María Dolores de Cospedal i Jorge Fernández Díaz. L'omnipresent excomissari José Manuel Villarejo també està implicat i hauria provocat enfrontaments entre dos sectors de l'Executiu, amb Soraya Sáenz de Santamaría per una banda i Cospedal per l'altre. La idea era comprometre els líders de l'antiga CiU o d'ERC per frenar els seus plans en un moment en què el president Artur Mas ja parlava de la necessitat de celebrar un referèndum a Catalunya.