Després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi denegat el recurs que va presentar Oriol Mitjà demanant que les persones positives en Covid no puguin votar presencialment a les eleccions, l'epidemiòleg no ha trigat a contestar.
A través de les xarxes, Mitjà s'ha dirigit als membres de les meses electorals i ha lamentat que li hagin denegat el recurs, però ha assegurat que continuarà lluitant pel dret a la salut de tothom.
En una segona piulada, l'epidemiòleg de l'Hospital Germans Trias i Pujol ha exclamat que no pot entendre "per què el Govern català no és competent per prendre aquesta decisió, quan sí que ho eren el basc i el gallec el 12 de juliol".
Els motius de la JEC per denegar el recurs de Mitjà
En la seva resposta a l’epidemiòleg, la JEC considera que “tant l’administració electoral com les autoritats sanitàries del procés electoral han adoptat un conjunt de mesures per facilitar el vot no presencial, d’una banda, i per garantir la seguretat en els col·legis electorals, de l’altra”. En aquest sentit, subratlla que s’han “ampliat i buscat locals electorals idonis des de la perspectiva sanitària”, i que, en aquest sentit, s’han pres mesures de protecció per a les persones que intervenen en les votacions i l'escrutini.
Entre altres coses, la JEC destaca que, fins ara, segons les dades de Correus, la sol·licitud de vot per correu s’ha incrementat un 307%. També que s’ha habilitat una franja horària per als votants en quarantena i els membres de les meses electorals disposaran d’equips de protecció individual integrals d’alta seguretat.
Prohibir que aquestes persones puguin votar presencialment “no només excedeix les competències de la Junta Electoral Central, sinó que a més resulta d’impossible o molt difícil control”. També sostenen que el dret de sufragi és un dret fonamental del qual no pot ser privat cap ciutadà per l’autoritat electoral.