Carmen Calvo mai no ha amagat que és una gran seguidora de la tauromàquia. Qui va ser vicepresidenta del govern espanyol de Pedro Sánchez, relegada aquest estiu a presidir la Comissió d'Igualtat on xoca constantment amb les polítiques de la ministra Irene Montero, s'ha reafirmat en la seva passió en un debat anomenat 'Els toros des de l'esquerra', que ha generat molta polèmica entre aquells que estan en contra del maltractament animal i d'aquests espectacles. En aquest acte organitzat per l'Institut Juan Belmonte Calvo ha pronunciat unes paraules ben controvertides, assegurant que si el debat entre toros sí i toros no ha existit sempre, "no hi ha res més modern que una tarda de toros o d'òpera. A la nostra societat li costa moltíssim entendre la mort". Calvo no ha estat l'única però que ha encès les xarxes amb les seves paraules. El director de l'Institut organitzador, Chapu Apaolaza ha reivindicat també la tauromàquia i que aquesta fa del món un lloc millor: "Ens hem adonat de la posició del món del toro en la societat i que tenim molts aliats".
Carmen Calvo: “No hay nada más moderno que una tarde de toros o una ópera”, vía @inst_belmonte @ftorodelidia pic.twitter.com/wTSsrAKDoy
— El HuffPost (@ElHuffPost) March 29, 2022
Calvo, que ha estat vicepresidenta del govern espanyol durant bona part de la pandèmia fins que el juliol Sánchez la va cessar, ha explicat que durant la crisi de la covid va exigir a Yolanda Díaz, ministra de Treball i líder d'Unidas Podemos a l'Executiu, que inclogués els professionals de la tauromàquia dins el programa d'ajudes als treballadors: "Durant la pandèmia li vaig dir al Ministeri de Treball que jo no acceptaria negar les ajudes als professionals", va apuntar ahir la socialista durant l'acte, mentre afirmava que aquests espectacles "compleixen tots els requisits per rebre subvencions públiques".
Més socialistes pels toros
L'exvicepresidenta del govern espanyol no va ser l'única política socialista que participà en l'acte. També ho va fer Eneko Andueza, secretari del partit socialista basc, que en el mateix sentit que Calvo va confessar sentir-se inquiet "pensant que a moltes persones a qui conec se'ls estava negant un pa que d'alguna manera estàvem negant als seus fills. Hi va haver moltes nits durant la pandèmia en què vaig tenir dificultats per adormir-me. Com a socialista ho vaig passar malament".
Anant més enllà, el polític basc va assegurar que "la festa dels toros és constitucional a l'esquerra". Andueza defensa aquesta idea polèmica, plantejant que "com pot ser que algú que defensa la feina, la lluita contra el canvi climàtic o la democràcia estigui en contra d'anar als toros? Poques coses més avantguardistes que anar als toros". Com Calvo, doncs, defensa que la tauromàquia és quelcom modern i rebutja aquelles veus que els diuen "com han de ser".
Polèmica a les xarxes
Com no podia ser d'altra manera, aquest acte ha aixecat polseguera a les xarxes socials. La fundació Toro Lidia, que pertany a l'institut organitzador ha denunciat a Twitter els insults que han rebut després de l'acte sobre els toros i l'esquerra a Espanya. En la mateixa piulada, la institució ha assegurat que "l'animalisme genera violència i l'odi cap als aficionats dels toros i els professionals" i que estan molt orgullosos de no ser com aquests activistes. Per altra banda, Carmen Calvo ha estat comparada, com no podia ser d'altra manera, amb polítics de dretes que sempre han defensat a ultrança la tauromàquia i acostumen a assitir als espectacles, com són Rocío Monasterio o Santiago Abascal de Vox i Isabel Díaz Ayuso del PP.