La líder de Sumar i ministra de Treball en funcions, Yolanda Díaz, s'ha reunit aquest dilluns amb el president a l'exili i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont a Brussel·les. La trobada, que ha tingut lloc a la seu del Parlament Europeu, ha generat una gran expectació i moltes reaccions. Una d'elles, des de la Moncloa. Des del govern espanyol ja s'han desmarcat aquest matí de la trobada, i aquest vespre ho han tornat a reiterar. La vicepresidenta i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital en funcions, Nadia Calviño, ha afirmat que el viatge de Díaz no ha estat "per encàrrec" del president en funcions, Pedro Sánchez, i "no està representant en absolut al partit socialista o al govern espanyol".

"Ella hi haurà anat com a líder de Sumar, evidentment, perquè no hi va amb un encàrrec del president del govern espanyol i no reflecteixen ni està representant en absolut al partit socialista o al govern espanyol", ha matisat Calviño aquest dilluns en una entrevista a Onda Cero, en la qual no ha volgut aprofundir sobre la seva opinió personal sobre aquest tema. "No hauria de comentar-ho en aquest moment tenint en compte la fase en la qual estem i que es tracta d'una acció que clarament realitza com a líder de la seva agrupació i del seu partit polític", ha afegit.

En aquest sentit, Calviño ha comparat la situació de Catalunya en l'actualitat amb la de l'any 2017, "aquells moments tan dramàtics als quals no volem tornar", ha afirmat. Així, ha advocat pel diàleg i la concòrdia per la convivència com la "línia adequada" per la qual cal seguir. "Seguirem en aquesta línia i no farem passos enrere. No només en els drets de les dones, no només en els drets LGTBI o en tants altres aspectes, sinó també en l'en la convivència a Catalunya i al conjunt d'Espanya", ha assenyalat.

Puigdemont celebra la reunió amb Díaz: "És part de la normalitat democràtica a la UE"

El president a l'exili, Carles Puigdemont, valora la reunió que ha mantingut aquest migdia al Parlament Europeu amb la vicepresidenta del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, com un èxit que trenca l'ostracisme a què l'havia condemnat la política espanyola, alhora que subratlla l'excepcionalitat que fins ara ha representat la falta de diàleg. A través d'una piulada, el líder independentista ha situat la cita de gairebé tres hores amb Díaz en "la normalitat democràtica de la Unió Europea". "Dialogar i mantenir relacions polítiques entre formacions de diferents ideologies no hauria de ser cap sorpresa ni cap excepcionalitat", adverteix.