Total suport” a “l’honorabilitat” del fiscal general de l’Estat. El govern espanyol tanca files amb Álvaro García Ortiz després que el Tribunal Suprem hagi decidit obrir una causa contra ell per revelació de secrets en el cas de la parella d’Isabel Díaz Ayuso. Ell mateix ha deixat clar que no dimitirà perquè considera que és “el menys costós i el més prudent” i que així “reforça la independència de la Fiscalia”. I ara veus amb autoritat a la Moncloa avalen la seva actuació. “De veritat pot ser delicte al nostre país explicar la veritat i desmentir un bulo propagat per un delinqüent confés i per la seva parella?”, s’ha preguntat Félix Bolaños, que també ha verbalitzat el “total suport” de la Moncloa al fiscal de l’Estat i ha deixat clar que, “entre els delinqüents confessos i els fiscals que diuen la veritat”, el govern espanyol “es queda amb els fiscals que diuen la veritat”. En la mateixa línia, María Jesús Montero ha defensat la “professionalitat” i “l’honorabilitat” d’Álvaro García Ortiz i ha lamentat que hi hagi gent que intenti “demonitzar-lo” quan no “li agraden les actuacions de la Fiscalia”.

 

En una compareixença al Congrés, el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, ha expressat el seu “total respecte a la resolució judicial” del Suprem, però ha augurat que el cas “quedarà en res”. Fonts del seu entorn expressen de portes endins el convenciment que serà així perquè els periodistes no revelaran les seves fonts. “Confio que la Justícia prevalgui i confio que ningú pugui tenir problemes per dir la veritat i desmentir un bulo”, ha proclamat Félix Bolaños. En aquest sentit, ha reivindicat que, amb la nota de premsa explicativa sobre el cas d’Alberto González Amador, la Fiscalia “va complir el seu deure” de “perseguir el delicte i protegir la veritat”, mentre que el “delinqüent confés va fer el contrari: perseguir la veritat i protegir el delicte”.

Durant la seva intervenció, ha justificat que la Fiscalia va difondre un comunicat per “desmentir la falòrnia i la informació falsa i incerta” que va difondre Isabel Díaz Ayuso. “Fa uns mesos, la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid va reconèixer que havia comès dos delictes fiscals i va demanar a la Fiscalia un acord per no ingressar a la presó. Des del seu entorn, es va produir una informació incerta i falsa que deia que era la Fiscalia qui havia intentat l’acord amb el delinqüent confés”, ha relatat. I, davant d’això, ha posat en relleu que la Fiscalia va compartir una nota en la qual “explicava la veritat objectiva del que estava passant”.

María Jesús Montero defensa la “professionalitat” i “l’honorabilitat” del fiscal general de l’Estat

També s’ha pronunciat María Jesús Montero. La vicepresidenta primera del Govern ha defensat des dels passadissos del Congrés la “professionalitat” i “l’honorabilitat” d’Álvaro García Ortiz, així com “tota la feina que ha fet al servei d’Espanya”. “El que passa és que als que no els agraden les resolucions judicials o les actuacions de la Fiscalia intenten demonitzar-lo o presentar querelles”, ha lamentat la número dos de Pedro Sánchez. I ha tornat a avalar l’actuació de la Fiscalia sostenint que “es va defensar exclusivament d’una mentida” d’Isabel Díaz Ayuso, que “havia dit, faltant a la veritat, que la Fiscalia havia ofert un pacte quan va ser el seu advocat qui el va demanar”. “Era mentida, és la qüestió que va aclarir el fiscal general. Deixem treballar a la justícia”, ha conclòs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!