"Cal renovar missatges, lideratges i discursos": així de clar i contundent es mostrava el líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, aquest dimecres en unes jornades de treball del grup parlamentari del partit. Dit i fet, perquè el partit de Puigdemont promocionarà l'actual portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, perquè acabi liderant el partit a la cambra catalana, segons ha pogut saber El Nacional.cat. Tot i que no hi haurà canvis formals en la direcció del grup, el fins ara president del grup parlamentari, Albert Batet, anirà perdent pes i visibilitat, mentre que el partit anirà promocionant els diputats més joves. De fet, les anteriors eleccions al Parlament del 12 de maig, el partit de Puigdemont ja va fer un canvi de cares en les demarcacions de Tarragona, Girona i Lleida amb Mònica Sales, Salvador Vergés i Jeannine Abella al capdavant. 

A més, els tres diputats han sigut els mateixos que han coordinat les ponències del Congrés del partit els dies 25, 26 i 27 d'octubre a Calella i que també ha de suposar una renovació de cares i lideratges, tal com va explicitar el mateix Puigdemont el dimarts. "Serà un progressiu apoderament de la Mònica Sales i de tots els membres joves del grup parlamentari", apunten des de Junts per Catalunya. De fet, en una roda de premsa des de Waterloo, Albert Batet ha explicat que, amb el creixement de diputats -han passat de 32 a 35-, ell mateix assumirà com a president del grup parlamentari un rol "més institucional". "La Mònica Sales assumeix més tasques en l'àmbit intern, conjuntament amb els altres caps de llista de les eleccions del 12-M en les quals ja vam demostrar renovació", ha explicat Batet. 

Sense cap de l'oposició

Amb la renúncia de Puigdemont d'ocupar la figura del cap de l'oposició, Mònica Sales es convertirà, per tant, en la cara més visible de Junts per Catalunya al Parlament, mentre que la intenció del partit és que la figura del cap de l'oposició quedi vacant a l'espera de la situació del president Puigdemont. Amb tot, mentre Albert Batet segueix com a president del grup parlamentari i Mònica Sales agafa galons, Agustí Colomines, Ennatu Domingo, David Saldoni i Judith Toronjo formaran part també del grup parlamentari de Junts, juntament els adjunts als portaveus Josep Rius, Lluís PuigJoan CanadellFrancesc de Dalmases, Salvador Vergés i Jeannine Abella.

El mateix Albert Batet ha explicat que no assumiran el càrrec de cap de l'oposició, ni tampoc els càrrecs de confiança que se'n deriven. "Sí que assumim el rol que les urnes ens han donat. No només fer d’oposició, sinó ser alternativa", ha insistit Batet, que ha constatat que són l'"única alternativa al Govern del PSC". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!