L'actual portaveu del grup parlamentari de Junts al Parlament, Mònica Sales, serà la quarta vicepresidenta de la nova direcció del partit encapçalada per Carles Puigdemont, segons ha pogut saber ElNacional.cat. D'aquesta forma, acompanyarà la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras; el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, i l'actual vicepresident del partit, Josep Rius, en les quatre vicepresidències que preveu la ponència organitzativa del partit. Si així ho avala la militància en el congrés de Calella d'aquest cap de setmana, Jordi Turull també serà nomenat novament secretari general del partit, juntament amb Judith Toronjo i Teresa Pallarès com a secretàries d'organització i de finances.

L'elecció de Sales com a vicepresidenta del partit forma part de la renovació de lideratges i discursos que Puigdemont vol impulsar dins del partit. De fet, la portaveu de Junts al Parlament ja ha assolit la majoria de les tasques de coordinació del grup parlamentari, mentre el seu president, Albert Batet, ha assumit un rol institucional. Juntament amb Mònica Sales, que va encapçalar la llista de Tarragona en les passades eleccions a la cambra catalana, també s'ha promocionat els diputats Salvador Vergés i Jeannine Abella, que, amb tota probabilitat, també formaran part de la nova executiva. Sales, que compaginarà el càrrec de vicepresidenta del partit amb la de portaveu del partit al Parlament, ha fet tàndem amb Albert Batet a la cambra catalana. 

Qui és Mònica Sales? 

Nascuda a Tortosa el 1983, la diputada de Junts va i torna gairebé cada dia de Jesús, una Entitat Municipal Descentralitzada a dos quilòmetres de la capital del Baix Ebre. Llicenciada en Filologia Catalana, també té un màster en Estudis Superiors de Llengua, Literatura i Cultura Catalanes i és doctora en Filologia Catalana. És diputada al Parlament de Catalunya des del 2018 i professora associada de la URV al Campus de les Terres de l'Ebre, i forma part de nombroses iniciatives acadèmiques per la preservació de la llengua i cultura catalanes.

Sales va entrar en política en les eleccions municipals del 2015 com a vocal i portaveu de CiU a la seva població, Jesús. Per a les eleccions del 2017, va ocupar el quart lloc de la candidatura de Junts per Catalunya a la demarcació de Tarragona i va esdevenir diputada. En les eleccions al Parlament del 2021, va ocupar el número dos de Junts a la demarcació de Tarragona. Amb tot, ha estat membre de Convergència Democràtica de Catalunya i del PDeCAT, sent presidenta del partit a les Terres de l'Ebre fins a l'agost del 2020, quan es va donar de baixa del partit de David Bonvehí per afiliar-se a Junts per Catalunya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!