Les paraules d’Alberto Núñez Feijóo sense descartar una moció de censura contra Pedro Sánchez després del 9-J amb la complicitat de Junts per Catalunya continuen portant cua. Tot i que des del PP rebaixen les seves declaracions i treuen ferro a l’assumpte, el PSOE s’hi agafa per disparar contra els populars. L’equip de Feijóo titlla ara l’enrenou que hi ha hagut en les últimes hores de “tergiversacions” i insisteix que la millor moció de censura “són les urnes”. Qui ha posat veu a aquesta reacció ha estat la candidata del PP a les eleccions europees, Dolors Montserrat: “El PSOE està molt nerviós i, en les últimes setmanes de les eleccions, sempre veiem les operacions de distracció del PSOE perquè estan nerviosos”, s’ha limitat a replicar a preguntes dels periodistes durant un esmorzar al Nueva Economía Fórum. Per cert, a l’acte hi ha assistit Ramón Tamames, que, justament, va ser el candidat de Vox en l’última moció de censura que el partit d’extrema dreta va presentar contra Sánchez. Tot va esclatar el dilluns al matí, quan Feijóo es va mostrar predisposat a estudiar una moció de censura quan hi hagi el “context adequat”.

 

Montserrat ha argumentat que una victòria del PP el 9-J comportarà, a parer seu, que Sánchez “hagi de convocar eleccions” perquè la seva legislatura “ha acabat”. La líder del PP a Brussel·les ha afirmat que el president espanyol no té el suport dels ciutadans, que “li han retirat en les autonòmiques, municipals i generals”, i tampoc el dels seus socis, que “ni tan sols li aproven cap llei”. “Sánchez només està romanent al poder agonitzant, amb la força del 9-J tenim la gran possibilitat que es convoquin eleccions”, ha reblat.

Durant la seva intervenció, Dolors Montserrat també ha apuntat algunes de les mesures que el PP vol impulsar a Europa. Els populars volen “obrir el debat per dotar a la Unió Europea d’una nova Directiva que prohibeixi indults i amnisties per delictes de corrupció”, demanaran que “l’espanyol sigui llengua de treball de la Comissió Europea, en peu d’igualtat amb l’anglès, el francès i l’alemany” i volen reclamar “el compromís dels immigrants amb els valors europeus, com la igualtat entre homes i dones”. Així figura en un document del PP al qual ha tingut accés ElNacional.cat, que també inclou “un eurodelicte la traïció contra la Unió Europea i els seus estats membres, a fi de castigar qui cooperi amb una potència estrangera hostil”.

Ayuso censura la “persecució personal” a Feijóo

L’encarregada de presentar Dolors Montserrat ha estat Isabel Díaz Ayuso, que ha aprofitat per comentar tangencialment la polèmica que han desencadenat les declaracions de Feijóo sobre una hipotètica moció de censura contra Sánchez. La presidenta madrilenya ha retret al PSOE que, en les últimes 24 hores, s’hagi dedicat a “la persecució personal i el descrèdit de l’adversari polític” amb el líder del PP. Mirant al 9-J, Ayuso també ha demanat de “no caure en els errors” de les eleccions generals de juliol de 2023 i ha exhortat a “no donar res per guanyar” per aconseguir una victòria popular a les urnes.

Com era d’esperar, la líder madrilenya també ha estripat contra la llei d’amnistia, que ha catalogat de “corrupta, mentidera, indigna i il·legítima”. Ha considerat que “presenta Espanya al món com un estat corrupte que ha de demanar perdó a l’independentisme” i ha sostingut que, amb aquesta norma, “el Poder Judicial és humiliat i ha de demanar perdó al separatisme i posar-li una catifa vermella”. A més, ha demanat que no se l’anomeni “llei” perquè “la vesteix del que no és”. Ayuso també ha disparat contra Pedro Sánchez, a qui ha titllat de “governant seduït per polítiques pròpies de cabdill bolivarià” i d’assemblar-se cada vegada més a un “mem d’un president d’una república bananera”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!