Feliu Guillaumes i Ràfols, exdiputat al Congrés per Convergència i Unió (CiU)  ha mort aquest dilluns a la matinada a 61 anys. Guillaumes, que també va ser regidor a l'Ajuntament de Mollet del Vallès, va ser militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)des del 1978 i president de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) entre els anys 1990 i el 1994. Nascut a Camprodon el  5 de desembre de 1962, Feliu Guillaumes era llicenciat en Filosofia i Lletres, i màster en Funcionaris Directius de la Generalitat de Catalunya. Va treballar com a funcionari del Cos Superior d'Administració de la Generalitat i com a director de recursos humans de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Diputat al Congrés i regidor a Mollet

De ben jove es va interessar per la política i el 1978 va començar a militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Feliu Guillaumes va ser un dels fundadors de la Joventut Nacionalista de Catalunya, de la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya i de la Internacional de Joves Nacionalistes. Va arribar al Congrés dels Diputats poc després de deixar la presidència de la JNC, l'any 1995, quan va substituir en el seu escó al diputat de CDC  Rafael Hinojosa i Lucena. En aquella legislatura va ser vocal de la Comissió de Justícia i Interior, de la Comissió de Pressupostos i de la Comissió de Reglament del Congrés. Anys més tard, l'any 2011 va tornar a Congrés en ser elegit de nou diputat per Barcelona i va repetir el 2017 fins al 2019. En aquestes dues legislatures va ser portaveu de la Comissió d'Interior i portaveu adjunt de la Comissió de Defensa.

L'activitat política de Feliu Guillaumes no es va centrar únicament al Congrés dels Diputats, també va treballar en l'àmbit municipal. Durant quatre mandats va ser regidor a l'Ajuntament de Mollet del Vallès. Va ser responsable de CiU i portaveu del grup municipal tant a l'oposició com al govern. El 2011 va ser escollit segon tinent d'alcalde, gràcies a l'acord de govern amb el PSC. Va deixar el seu càrrec a l'Ajuntament el 2013, quan compatibilitzava la responsabilitat de regidor amb la de diputat al Congrés dels Diputats de Madrid.

"Una persona sàvia i un gran patriota"

El president Carles Puigdemont s'ha acomiadat de Feliu Guillaumes i li ha donat les gràcies pel que ha fet "per Catalunya i la seva gent". Així mateix, des de Junts per Catalunya a Mollet s'han mostrat "sobtats per la notícia" i han lamentat "profundament" la pèrdua d'un "gran defensor del país i del nostre projecte".

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha recordat aquest dilluns la figura de Feliu Guillaumes. "Consternat i molt trist per la mort d’en Feliu Guillaumes, amb qui des de ben joves vam compartir tants i tants moments. Moments personals, polítics i professionals. Una persona sàvia, i un gran patriota que va estimar i servir profundament Catalunya i la seva ciutat, Mollet, des de molts fronts i tota la vida. Abraçada a la família i tots els amics", ha destacat Turull.

Altres companys de partit han fet públics missatges de condol a les xarxes, com el president del grup municipal de Junts per Catalunya - Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!