Nou revés per a la família Pujol. La germana del president Maria Pujol i Soley ha mort aquest dilluns als 89 anys. Estava casada amb l'advocat i historiador experts en temes econòmics Francesc Cabana i tenia tres fills, Mariona, Francesc i Eulàlia.

Maria Pujol era la filla més petita del matrimoni de Florenci Pujol i Maria Soley, la tercera darrera de Jordi, el primogènit de la família (94 anys), i de Joan, que va morir pocs mesos després de néixer. Com els seus germans, Maria va néixer a Barcelona, tot i que pocs després del seu naixement la família es va traslladar a viure a Premià de Dalt fins que va acabar la Guerra Civil, quan van tornar a la capital catalana.

La desaparició de Maria Pujol es produeix tot just dos mesos després que morís, també als 89 anys, l'esposa de Jordi Pujol, Marta Ferrusola, que des del 2019 patia Alzheimer. Marta Ferrusola va morir el passat 9 de juliol, i malgrat la llarga malaltia que havia condicionat els darrers anys de la seva vida, Pujol no va amagar la commoció que li va produir la seva mort, que va assegurar que l'havia enxampat "una mica per sorpresa". També la desaparició de la germana representa un nou cop per a l'expresident, que mantenia una molt estreta relació amb Maria Pujol amb qui es reunia cada setmana.

El nom de Maria Pujol i Francesc Cabana va saltar als mitjans de comunicació el juliol del 2014, arran de la confessió de la deixa que Florenci Pujol havia deixat al seu fill. En aquell moment el matrimoni va explicar que desconeixien totalment l'existència d'aquesta herència, que els havia explicat el mateix Pujol poc abans de fer-la pública.

La vetlla i el funeral per Maria Pujol es farà aquest dimarts i dimecres al Tanatori de Les Corts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!