L'exalcaldessa de Calella Montserrat Candini ha mort aquest divendres als 66 anys, segons ha anunciat a través del seu compte a X l'actual alcalde de la localitat, Marc Buch. Candini va ser la primera dona a convertir-se en alcaldessa de Calella, el 2011, després d'encapçalar la llista de Convergència Democràtica de Catalunya. Va ser reelegida alcaldessa el 2015 i es va mantenir en el càrrec fins al 2022, moment en què es va retirar per motius de salut. Diputada al Parlament de Catalunya entre el 2015 i el 2017, Candini també va ser senadora entre el 2011 i el 2015. Els darrers anys va ser una de les figures destacades que van decidir mantenir el projecte del PDeCAT.

El maig del 2022 Candini va anunciar que renunciava al seu càrrec tot explicant que el novembre del 2021 li havia estat diagnosticat un càncer, "una malaltia que et fa veure la vida des d'una nova perspectiva", admetia. Candini era una de les integrants del PDeCat que s’havia resistit a fer el pas a Junts per Catalunya i s’havia mantingut dins del partit demòcrata per la defensa de valors més liberals.

El seu esperit més liberal havia quedat palès en el missatge que va publicar quan va anunciar que es retirava: "El progrés de les persones i dels territoris s’aconsegueix unint la iniciativa pública i la privada”, “el públic ha de servir sobretot per dues coses: per posar les condicions idònies perquè el privat pugui fer la seva feina, produir, generar llocs de treball i generar riquesa, i per garantir que tothom tingui les mateixes oportunitats perquè ningú quedi enrere”.

Àmplia trajectòria en l'àmbit públic

Candini havia estudiat periodisme i havia fet un postgrau en Ciències Polítiques a la Universitat de Barcelona. Així mateix, havia fet cursos de direcció a Esade. Des de 1982 era funcionària de la Generalitat de Catalunya, on va ser cap del gabinet del conseller d'Agricultura de 1998 al 2000. Va ocupar també el càrrec de directora general de Patrimoni Natural i Medi Físic, directora del Programa de Política General de Muntanya, directora del Pla de Dinamització Turística de Santa Susanna. A CDC va ocupar el càrrec de secretària del Comitè Nacional d'Infraestructures, Medi ambient i Habitatge de 2003 a 2008. Al Senat va ser portaveu adjunta del grup parlamentari de CiU.

Reaccions a la mort de Candini

La mort de Candini ha generat mostres de condol a les xarxes socials com les del president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, o l'exdiputat al Congrés dels Diputats Ferran Bel, excompany de partit de Candini.

 

 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!