La Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació per aclarir com ha pogut marxar el president Carles Puigdemont de la zona d'Arc de Triomf sense ser detingut. Ho ha fet amb un cotxe de color blanc i ha escapat cap a fora de la ciutat de Barcelona, segons ha pogut saber ElNacional.cat. La policia catalana ja ha detingut el conductor del cotxe, un agent dels Mossos. La investigació, ara per ara, se centra a saber més detalls d'aquest joc de mans del president i del seu entorn per evitar ser arrestat. Els Mossos confien poder identificar i detenir més persones relacionades amb aquesta operació encoberta i aclarir què ha passat.

🔴 Puigdemont avui, DIRECTE | Operació Gàbia per a la seva detenció i la investidura d'Illa, última hora

La investigació oberta de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra continua endavant i confien a poder identificar i detenir més persones relacionades amb la marxa de Puigdemont després del discurs i el retorn al passeig Lluís Companys de Barcelona. En qualsevol cas, el primer detingut d'aquesta operació ha estat un agent dels Mossos, propietari del cotxe amb el qual ha escapat el president després de ser rebut per unes 5.000 persones a l'Arc de Triomf. Tot i això, ni el vehicle, un Honda de color blanc, ni el conductor ni tampoc Puigdemont han aparegut de moment.

cotxe blanc puigdemont mossos
El cotxe de color blanc amb què hauria marxat Carles Puigdemont des de l'Arc del Triomf / Cedida

Desactiven l'operació Gàbia

Els Mossos d'Esquadra han desactivat l'operació Gàbia a Barcelona i bona part de Catalunya. Han retirat els controls de pas activats en el marc del dispositiu per localitzar i detenir Puigdemont, després que s'hagi escapolit davant d'un operatiu de Mossos de màxims, amb més de 300 policies, i amb controls també des de l'aire, quan ha arribat al passeig Lluís Companys de la capital catalana. En un principi, s'han retirat diverses patrulles de controls de vehicles a l'avinguda Meridiana, al Segrià cap a l'Aragó o per travessar la frontera cap a França. Així i tot, segons recull ACN de fonts d'Interior, la retirada d'agents ha coincidit amb el canvi de torn i a la tarda es podrien redefinir, modular o suavitzar els controls. Cosa que finalment s'ha descartat i ha quedat desactivada poc abans de les dues del migdia.

 

Què és l'operació Gàbia? Aquest dispositiu està reservat a greus delictes, com tirotejos o assassinats, i amb el qual s'efectuen controls de carretera en diversos punts per tancar el perímetre, inicialment, de Barcelona, i més tard de Catalunya, en el cas de la cerca de Carles Puigdemont. L'objectiu és poder interceptar la persona que busquen i detenir-la.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!