El cap de l'oficina del president Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha estat molt dur contra la cúpula dels Mossos i el seu operatiu per enxampar el president a l'exili el passat dijous. I és que va acabar amb tres mossos detinguts, ara en llibertat, per ajudar, presumptament, al líder de Junts a escapolir-se dels Mossos d'Esquadra, que van estar tot el dijous intentant detenir-lo. El cas és que Alay ha revelat, a través d'una piulada, el "tracte denigrant" que va rebre un dels mossos a la comissaria. 

"Emmanillat a tots els trasllats; passa la nit a un dels calabossos ordinaris, tot i tractar-se d’un policia; sotmès a un escorcoll integral (4 mossos examinant els seus genitals)", ha dit el cap de l'oficina de Carles Puigdemont, que ha carregat contra la cúpula de la conselleria d'Interior, comandada pel conseller, Joan Ignasi Elena, i el cap dels Mossos, Eduard Sallent. 

De fet, anteriorment Alay ja havia carregat contra la cúpula d'Interior, sobretot després que  el director dels Mossos d'Esquadra anunciés en roda de premsa aquest divendres que ja havien ordenat la suspensió de sou i feina a dos Mossos detinguts. "Es pot ser més miserable? Els volen arruïnar la professió i la vida?", s'ha preguntat Alay aquest matí, després de titllar les detencions "d'indiscriminades" i de "purga estalinista amb el beneplàcit de Pere Aragonès" les detencions als mossos que, presumptament, van ajudar a Carles Puigdemont. 

La detenció del tercer mosso

La detenció del tercer membre dels Mossos per haver participat en el retorn i la marxa del president a l’exili Carles Puigdemont, es va produir aquest divendres entre Figueres I Llançà, a l’Alt Empordà. El motiu de la seva detenció és que se’l va veure al backstage de l’acte en què Puigdemont va reaparèixer una hora abans que arrenqués el ple d’investidura de Salvador Illa i se l'acusa d'encobriment. Fonts de la defensa asseguraven que, tot i que l'agent es trobava al lloc dels fets, no va tenir res a veure amb la marxa del president a l'exili.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!