L'actriu i presentadora Elisa Mouliaá va trencar el silenci aquest dijous per denunciar públicament haver patit assetjament sexual per part de l'exportaveu de Sumar, Íñigo Errejón. Ho va fer després de la dimissió del polític arran d'una altra denúncia anònima que s'havia difós a través de les xarxes i que, tot i que no el citava explícitament, es referia a ell. Aquest divendres s'han fet públics els detalls de la denúncia que la presentadora va interposar davant la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UAFM) de la Policia Nacional, en la qual relata un episodi de setembre del 2021 que considera un "delicte sexual" per part d'Errejón. Mouliaá ha explicat que no s'havia atrevit a denunciar ara per "por" que això perjudiqués la seva carrera professional i perquè té una filla, que llavors tenia un any. Tanmateix, aquest dijous les informacions i especulacions sobre les acusacions contra Errejón la van fer canviar d'opinió. "Estava veient la tele, vaig veure que s'estava començant a dir que aquestes denúncies anònimes podien ser falses i que podia ser un ardit polític, i vaig pensar: 'No, aquí hi haurà algú amb nom i cognoms que digui que no'", ha explicat en declaracions a elDiario.es. L'actriu també ha confessat que, tot i que creia que havia "girat full" de la situació viscuda amb Errejón, ahir va sentir que si no ho feia públic, pesaria sobre la seva consciència. 

Mouliaá assegura que dues noies més han viscut el mateix amb Errejón

Mouliaá també ha assegurat, en conversa amb El Español, que des que va fer pública la denúncia, dues noies més s'han posat en contacte amb ella per confessar que "els va passar el mateix" amb el polític. "Una d'elles és una noia que m'ha escrit per Instagram per dir-me que li va succeir a una familiar seva i l'altra és una companya de la indústria", ha detallat l'actriu. D'aquestes dues noies, almenys una estaria disposada a formalitzar una denúncia davant la policia.

La denúncia de la presentadora recull uns fets de finals de setembre del 2021. Llavors, feia cosa d'un any que Mouliaá i Errejón parlaven per Instagram i Telegram, i aquella tarda, ella va assistir a la presentació del llibre del polític. Després, van anar a una cerveseria, i Mouliaá, que tenia previst anar a la festa que una amiga celebrava a casa seva, el va convidar a venir "per educació". Ell va acceptar, i de camí a la festa, li va imposar tres condicions, que incloïen que ella no es distanciés més de 20 metres d'ell, i que li havia de fer un petó. Segons la denúncia, a l'ascensor que els portava a casa de l'amiga va ser el mateix Errejón qui es va llançar a besar-la d'una manera "violenta" i que a l'actriu li va resultar "intimidant". Un cop a la festa, en un moment donat Errejón la va agafar del braç i la va dur a una habitació, on va tancar el pestell de la porta "per impedir que la denunciant pogués escapar".  L'exdiputat li va fer tocaments i petons i es va treure el seu membre viril, un seguit d'accions que la presentadora assegura que no va consentir.

🟪 Davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120 i ho pot fer tothom. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en diversos idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!