El Govern de Múrcia ha decidit aquest dimecres confinar perimetralment tota la regió i cadascun dels seus 45 municipis, just quan ha assolit una incidència mitjana de 639,8 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies i de 363,3 en els últims 7 i una taxa de positivitat en les PCR del voltant del 15% en les jornades recents.

Així ha estat avançat abans de detallar a les 18:15 hores en roda de premsa el Comitè de Seguiment de la Covid-19 de l'Executiu que presideix Fernando López Miras, que està informant d'aquesta decisió als alcaldes d'aquestes localitats.

L'executiu ha pres aquesta decisió després que comunitats veïnes, com Andalusia, Castella-La Manxa i el País Valencià, hagin posat sobre la taula la possibilitat d'acabar duent a terme aquesta mesura en els seus respectius territoris. El Govern de la Generalitat també ultima el confinament perimetral.

La mesura es publicarà d'urgència al Boletín Oficialde la Región de Murcia (BORM) y s'unirà a les restriccions imposades el passat diumenge pel govern espanyol amb el nou estat d'alarma i el toc de queda des de les 23h fins les 6h del dia següent.

L'executiu murcià també ha aprovat que els municipis de Fortuna, Abanilla, Totana, Beniel, Bullas, Ceutí, Cieza, Lorquí, Torre Pacheco i Archena retrocedeixin a la fase 1 en registrar una incidència de més de 500 casos cada 100.000 habitants acomulada en els últims 7 dies.

 

Imatge principal: El president de Múrcia, Fernando López Miras / Efe