El productor musical Nacho Cano ha recollit cable després de les seves incendiàries declaracions de dimarts passat, després de ser detingut per la presumpta contractació il·legal d'immigrants. "El criminal no soc jo, és la policia. És a qui cal investigar. (...) Si em troben mort en una cuneta, ja sabeu qui ha sigut", va arribar a dir en la roda de premsa després d'haver quedat en llibertat. Dos dies després, ha volgut matisar aquelles paraules i ha assegurat que no es referia a "tota la policia, sinó als responsables d'aquest cas, és a dir, a alguns integrants de la comissaria de Leganitos", comandada pel comissari en cap Alberto Carba. Així ho ha expressat aquest dijous en declaracions a Vozpopuli, en què ha assegurat que sempre ha tingut "afecte i proximitat" amb els cossos de seguretat, que assegura que en molts casos l'han recolzat, fins al punt que un sindicat policial ha denunciat els fets. "De totes maneres, vull aclarir que no era la meva intenció fer l'efecte que les meves paraules es referien a tot el cos i demano disculpes si es va entendre així", ha dit. 

Com a mostra del seu respecte pels cossos de seguretat de l'Estat, Cano ha apuntat en el comunicat que fins i tot, en el musical objecte de polèmica, Malinche, va fer "un homenatge a la Guàrdia Civil". Amb tot, ha reiterat que es va sentir tractat com "un delinqüent" i que només un jutge pot decidir si ho és. "L'exagerat i desproporcionat de l'actuació i la filtració a mitjans del govern apunten a altres motius", ha assenyalat. Ha denunciat que en la batuda, els agents van "intimidar i atemorir els becaris mexicans" amb el doble objectiu d'obtenir informació per "perjudicar" la seva reputació i per "fabricar una notícia" per distreure l'opinió pública de l'afer relacionat amb la dona del president espanyol, Begoña Gómez. En aquest sentit, ha assenyalat que "els policies saben que aquesta forma d'operar desproporcionadament no és normal i que no es van respectar les garanties habituals". Amb tot, Cano s'ha mostrat confiat que les denúncies interposades pels 17 estudiants contra l'actuació permetran "obrir les investigacions pertinents per dirimir responsabilitats". 

Inspecció de Treball investiga el cas

La Inspecció de Treball està investigant la presumpta contractació il·legal de migrants per part de Cano, segons ha confirmat la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz.  En declaracions al Congrés ha volgut subratllar que la Inspecció de Treball és un organisme "autònom" i que no segueix "directrius" de cap mena. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!