Nacho Cano s'ha victimitzat després de la detenció per presumpta contractació il·legal d'immigrants, en una surrealista roda de premsa aquest dimarts a la tarda en el despatx d'advocats Cremades & Calvo-Sotelo de Madrid un cop ha quedat en llibertat. "L'única raó d'això és el meu suport a Isabel Díaz Ayuso", ha etzibat el productor musical. La cosa no s'ha acabat aquí: "Com que ja han anat contra el seu xicot, contra el seu germà o contra el seu pare, qui els queda soc jo". 

És a dir, que Cano ha qualificat la detenció de "persecució política" i ha reiterat que, si van contra ell, "es va contra Ayuso". "Cal portar l'atenció a una altra banda que no sigui la imputació de la dona del president del govern espanyol, i com Nacho Cano opina com Ayuso...", ha dit. I ha afegit: "En una democràcia de veritat, el jutge decidirà si soc criminal o no, no la policia, que ve dirigida". En aquest sentit, ha concretat que ha estat només "10 minuts" a comissaria, on li han fet una "foto" per filtrar-la als mitjans de comunicació. 

Naco Cano, contra la policia i el govern espanyol

"El criminal no soc jo, és la policia. És a qui cal investigar. (...) Si em troben mort en una cuneta, ja sabeu qui ha sigut", ha insistit el productor musical, qui ha acusat els agents de seguir una "maniobra orquestrada" i d'haver volgut coaccionar part de la plantilla del seu musical Malinche. A més, ha acusat el comissari en cap, Alberto Carba, d'estar "supeditat" al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. "Soc l'únic artista que s'atreveix a no dir soc comunista i d'esquerres perquè no ho soc ni mai ho he estat perquè no soc idiota", ha dit.

Amb part de la plantilla rere seu per donar credibilitat a les seves declaracions, l'exmembre de Mecano ha explicat que l'origen de les denúncies està en un programa de beques que va muntar per portar talent juvenil de Mèxic de cara a la futura estrena musical en aquest país. "Persones d'excel·lència artística, alguns amb situacions realment difícils de supervivència", ha detallat. Cano ha afirmat que el programa és fruit d'un conveni amb una escola, que inclou les pràctiques en el musical, que sempre ha tingut "un comportament transparent" i que ha realitzat totes "les qüestions legals que s'han de fer quan es porta a un estranger". "Però sempre hi ha algú conflictiu", ha comentat, quan s'ha referit a una de les becades de les quals va prescindir i que va "rebutjar" tornar a Mèxic. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!