La neonazi Isabel Peralta ha declarat aquest dijous a l'Audiència Provincial de Madrid en el judici pel qual se l'acusa d'un delicte d'odi. Peralta ha afirmat que el discurs contra la immigració que va fer durant una manifestació en l'Ambaixada del Marroc el maig del 2021 era un "missatge polític" contra les institucions marroquines i espanyoles per permetre l'assalt massiu de la frontera que es va produir en aquelles dates arran d'un conflicte diplomàtic entre el Marroc i Espanya. Segons ha defensat la líder de Bastión Frontal "volia denunciar un crim polític i una extorsió diplomàtica", que l'expressió "mort a l'invasor" era una "frase feta" i que "respecto totes les religions". Preguntada pel jutge sobre el "reemplaçament racial" no ha dubtat a afirmar que "actuem per amor i el nostre poble està amenaçat de mort".
Manifestació autoritzada
La Fiscalia demana 3 anys i mig de presó per a Peralta per delictes contra els drets fonamentals i llibertats públiques en la seva modalitat de provocació a la discriminació i odi. Se l'acusa de "constrènyer a la violència i hostilitat" a conseqüència dels seus prejudicis cap als col·lectius de marroquins i musulmans per fer consignes com "alt a la invasió" i "el Marroc. Estat Terrorista". Durant la seva declaració ha negat que fos la líder de Bastión Frontal —ja extingida— i que el càrrec li "atribuïa la premsa". En aquest sentit, ha defensat que l'entitat era només un "grup d'amics" que va néixer al context de la pandèmia.
La concentració es va produir en plena crisi diplomàtica entre Espanya i el Marroc després dels fets ocorreguts a la frontera a Ceuta, on es van produir allaus humanes que van permetre l'entrada sense autorització de centenars de persones, moltes d'elles menors d'edat. Segons la Fiscalia Peralta va encapçalar la protesta i va utilitzar un megàfon per a llançar missatges que incitaven a la violència. No obstant això, l'acusada ha explicat que va acudir a la concentració perquè va veure una convocatòria a través de X i Telegram de l'eurodiputat Alvise Pérez. "No sabia que no estava autoritzada. Pensem que Alvise sí que va sol·licitar els permisos i acudim a la seva convocatòria creient que era legal i autoritzada", ha assegurat davant el tribunal. Sobre les seves manifestacions el dia de la concentració ha afirmat que "representen la preocupació de molts espanyols. No he comès cap mena de delicte, de les meves paraules no es pot dilucidar odi sinó un profund amor a la nostra identitat". Peralta ha assumit les paraules que van quedar enregistrades, però no les frases que li atribueixen els agents de la Comissaria de Diversificació de la Policia Municipal, al seu judici "dignes" de la pel·lícula American History X.
"La immigració acaba amb l'homogeneïtat"
Preguntada sobre les seves idees sobre la suplantació racial, s'ha reafirmat i ha recordat que "l'INE publica les seves estadístiques i no atén una conspiració feixista. Els naixements d'espanyols són minoritaris dels altres. Seria cert parlar de suplantació. Assumeixo i vull recalcar que no hi ha odi cap a cap minoria. El discurs és la lluita contra l'ambaixada marroquina que va alertar a Espanya que hi hauria conseqüències i l'endemà van assaltar la frontera 20.000 persones. És un discurs polític per a les institucions. A les espanyoles per permetre l'assalt, i al Marroc. Considero que la immigració acaba amb l'homogeneïtat de qualsevol societat, és innegable. La immigració és una arma perquè deixem de subministrar gas a Algèria amb les xarxes de cooperació entre el Govern de Pedro Sánchez". A preguntes del seu advocat, ha reiterat que es va tractar d'un missatge polític per l'assalt a la frontera d'Espanya el maig de 2021, apuntant que en la manifestació "no va dir res contra el col·lectiu marroquí".
El fiscal del cas ha confirmat la seva petició de presó per a ella, al·legant que el tribunal no jutja “idees” i que les expressions de Peralta “excedeixen del que és la legítima crítica i de la llibertat d'expressió”. El seu discurs en la manifestació, ha afegit, “té un contingut clar, contribueix a estigmatitzar al col·lectiu migrant com a les persones que professen la fe islàmica”. Mentre que l'advocat de Peralta en el seu al·legat final ha assenyalat que “la mera opinió d'idees, mentre no existeixi una crida de violència i hostilitat, no pot ser objecte de repressió”. “És una jove que pretén criticar la política marroquina, no és conscient que pogués incórrer en un delicte”, i ha afirmat que va fer aquestes declaracions “en un moment de xoc de la societat espanyola”.
Bastión Frontal
Isabel Peralta, que té prohibida l'entrada a Alemanya, ha negat ser la líder de Bastión Frontal, però l'instructor de l'atestat, de la Comissaria de Diversificació de la Policia Municipal de Madrid, manté que si ho era i ha manifestat que es tracta d'un grup de risc. "És un grup hiperactiu i ella, Peralta, era una líder, és la líder, per generar ambient d'hostilitat i violència contra els menors no acompanyats. Els menors van estar sis dies sense trepitjar el carrer en Sant Blas per les seves amenaces i intents d'assalt", ha detallat.
El fiscal sosté que els investigadors l'assenyalen com a líder i que, per tant, "Peralta tenia capacitat d'influència, com requereix el tipus delictiu, igual que té en compte la repercussió que tingués aquest missatge que va llançar amb l'ús de xarxes per a amplificar aquest discurs".