Junts ha fitxat la catedràtica en dret internacional Neus Torbisco com a número dos de la candidatura a les eleccions europees del 9 de juny. Torbisco és doctora en dret per la Universitat Pompeu Fabra i investigadora sènior a l'Albert Hirschman Centre on Democracy. També és membre de la facultat de la Geneva Academy of International Humanitarian Law and Human Rights, on imparteix cursos sobre justícia transicional i drets humans en societats dividides. Les seves principals àrees d'especialització són els drets humans, especialment els drets col·lectius dels pobles i de les minories, els pobles indígenes i el dret a l'autodeterminació; les teories de la justícia en un context global, i el dret i les polítiques d'antidiscriminació. Actualment, lidera un projecte de recerca sobre tribunals internacionals i diversitat finançat per la Fundació Nacional de Recerca Suïssa. També està interessada en temes de confiança i teoria democràtica i en el dret i la política de l'autodeterminació. Ha estat membre del govern del Consell de la República i és membre de la Junta Nacional d'Òmnium Cultural. La llista de Junts - Lliures per Europa l’encapçala l’eurodiputat Toni Comín i el número tres serà el director de l’oficina europarlamentària Aleix Sarri.

🗳️ Quan són les eleccions europees 2024? Calendari i dates clau
 

🗳️ Com saber si m'ha tocat ser mesa electoral a les eleccions europees 2024?
 

Torbisco serà la número dos de Comín

La llista a les eleccions europees del 9-J l’encapçala l’eurodiputat i mà dreta de Puigdemont a Brussel·les Toni Comín. L'actual eurodiputat de Junts per Catalunya i exiliat liderarà la candidatura del seu partit assumint la primera posició, que a les anteriors eleccions va ocupar el president Puigdemont, l'actual candidat de Junts a les eleccions catalanes del 12-M. Comín va guanyar les primàries del partit amb un 77% de vots, davant l'altre candidat, el president de l'agrupació local del partit a Gandesa, Joan Josep Florensa, qui va obtenir el 9% dels vots.

Comín, mà dreta del president Puigdemont a Brussel·les

El número dos de Puigdemont a Brussel·les va entrar a l'Eurocambra com a diputat el 2019, juntament amb el president Carles Puigdemont. En una entrevista, Puigdemont va assegurar que Comín havia fet "una feina excepcional" a Europa. Comín ha sigut un dels homes més pròxims al president Puigdemont arran del seu exili el 2017. Va ser conseller de Salut del Govern de la Generalitat de Puigdemont a proposta d'Esquerra Republicana, malgrat que s'ha acabat desvinculant del partit d'Oriol Junqueras per desavinences estratègiques. Comín també és vicepresident del Consell de la República i va començar en política de la mà del PSC l'any 2003.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!