Dia d'ovacions a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Unes hores després de rebre el suport de la ciutadania i de les entitats sobiranistes, ha estat el món empresarial català qui li ha mostrat el seu suport.
En el discurs final de la Nit de l'Empresari, organitzada per la patronal vallesana Cecot que premia les millors iniciatives empresarials de l'any, el seu president Antoni Abad ha fet referència a Forcadell que seia entre les autoritats a la primera fila de l'Auditori de Barcelona.
I en aquell moment, tots els assistents a l'acte s'han posat drets i han dedicat una forta ovació i aplaudiments durant quasi un minut a la presidenta de la cambra catalana. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, des del lateral de l'escenari ha estat un dels primers en aixecar-se. Tot seguit, Abad ha volgut manifestar-li públicament el seu "reconeixement i respecte".
La llei com a excusa
El president de la patronal també ha criticat la falta de diàleg entre administracions, i ha retret que "quan la llei és l'excusa per no dialogar, vol dir que no es respecten ni la democràcia ni els ciutadans".
En base a les dades del Banc Mundial, Abad ha assegurat que a Espanya en comptes de "convergir amb l'Estat de Dret i les regulacions dels països de més qualitat, està divergint". Una conseqüència de "com s'està exercint el poder", pel que el president de Cecot ha assegurat que "als empresaris, la democràcia o la participació no els hi provoca inquietud."
En aquest sentit, Abad ha assegurat que "necessitem menys Estat i més societat" ja que considera que l'Estat hauria d'incentivar a la societat a què actui i es valgui per ella mateixa i no exercint "de monopoli." I en darrera instància, tota una declaració d'intencions: "Volem donar el pas de tributaris a contribuidors."
Un teixit empresarial sense por
“No hi ha res més darwinista si es vol triomfar que l'empresa i l’economia” ha assegurat Puigdemont durant la seva intervenció. I en aquesta mateixa línia de reEvolució com el lema de l'edició número 22 de la Nit de l’Empresari, el president de la Generalitat ha afegit que malgrat que a un no li agradi el Brèxit o que un país declari la independència, s’hi adapta l'empresa i també s’hi haurà d’adaptar la política.
“Ai d’aquella política que no sàpiga reevolucionar perquè camina cap al museu d’història” ha advertit just abans d’animar al teixit empresarial català present a l’Auditori a no tenir por dels canvis ja que són estímuls. I fent referència a Joan Uriach i Marsal, el president de Fundació Uriach i empresari de 87 anys que ha rebut el guardó del reconeixement a la personalitat, ha recordat que “resignar-se i conformar-se no són una opció. ” Ni per les empreses ni pels països.
D’aquesta manera, Puigdemont ha instat a no renunciar a l’acord, la paraula, el treball i a no estirar més el braç que la màniga. "Pot ser que avui haguem de prendre algunes decisions amb risc i coratge, perquè quan ens donem compte de què les coses no van com haurien d'anar, no estarem a temps de canviar-ho", ha conclòs.