La refundació de la CUP arriba al seu final. Després d'un any de Procés de Garbí, on tot el que envoltava aquesta formació es va posar a debat tret dels seus principis fundacionals, i celebrada l'Assemblea General del partit a Sabadell, on es va aprovar la ponència estratègica amb el 82% dels vots, arriba la votació pel nou secretariat nacional. Un dels canvis que s'han aprovat és que aquest passi de tenir un mandat de dos anys a quatre, amb la intenció de tenir uns lideratges més consolidats en una organització on aquests són pràcticament fugaços. Amb una votació telemàtica, els militants amb almenys sis mesos d'antiguitat, podran votar entre diumenge 6 d'octubre i dimarts 8 a les 9:00h, els nous membres del secretariat nacional. Però finalment només s'ha presentat una candidatura i, per tant, ja se saben els noms dels seus integrants. Ara, el següent pas serà triar d'entre aquestes 15 persones les que ocuparan la secretaria general, una de les novetats més destacables d'aquesta "nova CUP", la de coordinador i els dos portaveus. 

Els noms de la candidatura 

Entre els noms més destacats d'aquesta candidatura hi ha el de Non Casadevall. Ell ha estat, amb Maria Gordillo, un dels portaveus del grup motor del Procés de Garbí, el nom amb què l'organització ha batejat la seva refundació. En una candidatura amb una mitjana d'edat de 35 anys i mig, Casadevall, de Banyoles, és també un dels més veterans. Només el supera la regidora a Sant Pol de Mar Isabel Llari de 55. El més jove és Joan Massachs, de 27 anys i d'Arbúcies, actual membre del Consell Polític de la CUP. Un dels altres noms que destaquen de la llista és el de Bernat Llavaquiol, exregidor de la CUP de la Seu d'Urgell, conegut per ser el portaveu de la plataforma Stop Jocs Olímpics, contraria a la candidatura dels Jocs d'hivern. Llavaquiol va ser cap de llista del partit en les últimes eleccions al Parlament per Lleida, però davant la forta davallada que va patir la CUP a les urnes es va quedar sense representació per aquesta circumscripció i la de Tarragona. 

Els altres membres de la candidatura són: Su Moreno, de Capellades; Adrià Plazas, de Barcelona; Berta Ramis, de Manresa; l'exregidora a Sabadell Glòria Rubio; Blai Taberner, regidor a Cardedeu; Carles Solé, de Corbera; Roger Bigas, regidor a Salt; Jordi Pujol Lizana, exregidor a Sant Sadurní d'Anoia; Marlene Fautshc, de Badalona, Cesc Manrique de Torelló i Jordina Salvat, de Reus. En total, 9 homes i 6 dones. Aquesta setmana abans que votés la militància havia de ser de presentació de candidatures però només se n'ha presentat una. Tot i que les votacions es tancaran a primera hora de dimarts, fins dijous 10 no es farà el recompte ni es proclamaran els resultats. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!